fbpx
Skip to main content
Nasilje

"SKINUO MI DŽEMPER, DIRAO GRUDI, KRENUO U PANTALONE" Ispovest sportistkinje kojoj je seksualno nasilje poremetilo život!

Foto: Profimedia/ilustracija
Seksualni napad se desio od strane uglednog člana sportskog saveza i profesora na DIF-u

Od momenta kada je Milena Radulović mlada srpska glumica smogla snage i hrabrosti i prijavila svog učitelja i profesora glume Miroslava Miku Aleksića (68), da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao svoje đake, uključujući i nju, cela Srbija, ali i region digao se na noge, pružio podršku i osudio ovakav sraman i nemoralan postupak.

Milena Radulović stigla na sud! Glumica u pratnji advokata daje izjavu o zlostavljanju u Mikinoj školi (FOTO)

Milena Radulović stigla na sud! Glumica u pratnji advokata daje izjavu o zlostavljanju u Mikinoj školi (FOTO)

INSPIRISALE JE MILENINE REČI: Još jedna glumica iz Hrvatske progovorila o silovanju, oglasila se na društvenim mrežama

INSPIRISALE JE MILENINE REČI: Još jedna glumica iz Hrvatske progovorila o silovanju, oglasila se na društvenim mrežama

ISPITIVAO NAS JE KOJE SU NAM OMILJENE POZE I OBARAO AKO GA ODBIJEMO: Progovorile žrtve profesora sa Filozofskog fakulteta

ISPITIVAO NAS JE KOJE SU NAM OMILJENE POZE I OBARAO AKO GA ODBIJEMO: Progovorile žrtve profesora sa Filozofskog fakulteta

Glumice, pevačice, voditeljke, ali i žene iz "običnog" sveta i života u znak podrške, ali i vetru u leđa da o zlostavljanju ne treba ćutati, da nije sramota biti žrtva koji je mlada glumica dala svim ženama ne samo u Srbiji, već i šire, počele su da se javljaju i ostale učenice, studentkinje, koleginice, majke, sestre sa istom ili sličnom pričom. Svaka sa posebnom težinom i posebnim bolom.

- Meni se slučaj seksualnog napada od strane uglednog člana sportskog saveza i profesora na DIF-u desio kada sam imala 15 godina i bila nagrađivani sportista. U njegov ured sam otišla odneti dokumente potrebne za reprezentaciju za koju sam igrala. Zatvorio je vrata kancelarije, seo pored mene, skinuo mi džemper, naslonio se na mene i počeo teško da diše, da me na silu ljubi u usta, da mi gnjavi grudi i kada je krenuo u pantalone mislim da sam vrisnula jer je tada vrata otvorila njegova sekretarica. Ne sećam se kako sam se obukla i izašla, ali znam da imam traumu evo skoro 30 godina i borim se sa raznim poremećajima. Poslednjih nekoliko godina, tj. četiri godine, idem na psihoterapije. Pomaka ima - ali sporo to ide. Taj čovek je još uvek živ i kada mi dođe napad teskobe, najradije bih mu otisla kući  fizički mu se osvetila za sve što mi je uzrokovao. Zašto sam ćutala sve ove godine - ne znam, zato što sam od najranijeg djetinjstva odgojena da ćutim -ćsuti u vrtiću, sćuti bratu kada te tuče, sćuti učiteljicama, ćuti nastavnicima, ćuti vozačima u autobusu, ćuti nasilnicima, ćuti trenerima - na kraju ćuti i uglednim sportskim ličnostima od kojih ti zavisi sportska karijera. Toliko je godina prošlo da sada uopše više nisam sigurna da li postoji način da se taj čovek izvede pred pravdu - da li postoji šansa? On je bio i profesor na DIF-u i sigurna sam, i ubeđena da nisam jedina njegova žrtva. Ali ja to ne mogu dokazati - i šta sad? Da nosim to u grob? Živa ne znam kako da postupim. Vama hvala sto ćete barem nekim devojkama/ženama pomoći i nadamo se stvoriti okruženje gde će se takvi predatori bojati sistema više nego što će se njihove žrtve bojati njih - navodi se u objavi na Fejsbuku.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksić
Foto: Printscreen/RTS

Nije lako podeliti ovako zlo iskustvo ni sa najbližima

Nije lako podeliti ovakvu priču sa nekim ko je pun osude i misli da, ukoliko nije bilo povodo, ne bi bilo ni zločina, nije lako podeliti zbog stida, sramote i "etikete". Nije lako, ali to znači hrabrost. 

Ne treba da se navikavamo da o ovakvim stvarima ćutimo, i prikrivamo ih. Nisi sama - nisi tražila, ispričaj svoju priču.

Podsetimo, prema ranijim saopštenjima iz MUP-a, Aleksića su pored Milene prijavile, za isti zločin, i I. I., I. V. i M. Đ. pod sumnjom da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Milena Radulović
Milena Radulović
FOTO: YouTube/PrintScreen/Pink.rs

Takođe, osvrnimo se na to kako je Milena Radulović je detaljno opisala kroz koji pakao je prošla.

- Imala sam 17 godina kada me je silovao, u novembru 2012. Sve je pažljivo isplanirao. Govorio mi je da je to radio iz pedagoških razloga. Vodio je računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Posle svega što sam preživela, prošla sam kroz različite faze. Pojavio se ogroman osećaj krivice. I kako da sve ispričam roditeljima?! Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. Zato sam odlučila da više ne ćutim. Ovo je stvar koja mora da se dovode do kraja - reka je Milena Radulović.

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd