fbpx
Skip to main content
Plenković i Milanović

AFERA POTRESA HRVATSKU! Milanović poručio premijeru: Ja sam mala beba u odnosu na bahatog Plenkovića

Foto: Profimedia
Hoće li biti susreta dvojice državnika?

Predsednik i premijer Hrvatske, Zoran Milanović i Andrej Plenković, nastavili su danas "medijski rat" započet hapšenjem 11 osoba u korupcionaškoj "aferi Janaf", porukom šefa države da je on "mala beba" u odnosu na, kako je rekao, "bahatog" šefa vlade.

Milanović je poručio da ni na koga nije fizički nasrnuo u parlamentu da bi mu neko poručio da se stabilizuje i upitao "šta to znači".

VLAST U HRVATSKOJ NA KOLENIMA: Milanović udario na Plenkovića - Hrvatska ima premijera koji ništa ne zna!

VLAST U HRVATSKOJ NA KOLENIMA: Milanović udario na Plenkovića - Hrvatska ima premijera koji ništa ne zna!

OLUJA U REGIONU NOSILA SVE PRED SOBOM! Veliko neveme pogodilo Hrvatsku (VIDEO)

OLUJA U REGIONU NOSILA SVE PRED SOBOM! Veliko neveme pogodilo Hrvatsku (VIDEO)

KORONA U HRVATSKOJ: Testirali malo više od 3.000 ljudi, na respiratoru 24 pacijenta

KORONA U HRVATSKOJ: Testirali malo više od 3.000 ljudi, na respiratoru 24 pacijenta

- Sad vidimo da imamo premijera koji ništa ne zna... Vratimo se mi na lockdown koji je bio paušalno i traljavo osmišljen - rekao je Milanović.

Smatra da bi neko tebalo da se izvini trojici ministara iz Plenkovićeve vlade, koji su u vreme "zaključavanja" posećivali klub i vlasništvu uhapšenog šefa uprave "Janafa" Dragana Kovačevića.

Smatra da su trojica ministara "namagarčeni", ali je dodao da to ne znači da su oni u tom klubu radili nesto ilegalno.

Zoran Milanović
Zoran Milanović
Foto: Profimedia

Dodao je da i da neće Plenkovića moliti da razgovaraju.

- Ja ću sutra predložiti Saboru imenovanje predsednika Vrhovnog suda, hoćemo o tome razgovarati? S kim da razgovaram o tome, sa Škorom? Očekujem da razgovaramo, ali neću ja njega moliti. Pa daj, čoveče, imamo ozbiljan problem. Imamo krdo skandala, neću prestati o tome da govorim. Nek' mi ne govore o stilu, ja na ljude ne nasrćem. Znam biti grub, ali taj nivo bahatosti nije moje područje, ja sam mala beba za to - rekao je predsednik Republike.

Reagujući na tu izjavu Milanovića, Plenković je rekao da se iz aviona vidi da se predsednik "stabilizovao".

Naglasio je da se treba vratiti glavnoj temi.

- Milanović prelazi granice civilizovanosti. Kad bi se na osnovu izražavanja oduzimale licence, predsednik bi trebao da se zabrine - rekao je Plenković.

Andrej Plenković
Foto: Profimedia

- To je nezavisnost Tužilaštva i USKOK-a. To je tajnost istrage, beskompromisna borba protiv korupcije. Tako radi ova vlada. Bez obzira o kome se radi, mora odgovarati. Mi to radimo, tačno kako je propisano zakonom - rekao je premijer.

Na pitanje hoće se sastati sa predsednikom, na čemu Milanović insistira, rekao je da je to bespredmetno i da će se sastati jedino oko imenovanja ambasadora.

Javno prepucavanje predsednika i premijera počelo je hapšenjem 11 osoba osumnjičenih za umešanost u korupcionašku aferu "Janaf", kada je Milanović upitao Plenkovića zašto se čekalo 10 meseci na hapšenje Kovačevića i kako je moguće da Plenković nije znao za aferu zbog koje je bivši šef uprave tog državnog preduzeća bio pod policijskim nadzorom.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd