Utorak 19. mar 2024.
Albanci

ALARMANTNO: Albanci imaju PARAVOJNI KAMP u sred Crne Gore (FOTO)

Foto: SD/ilustracija
Vlastima Crne Gore ne smeta što im se na Rumiji iznad Bara nalazi albanski paravojni kamp

Nadležni crnogorski bezbednosni, ali i pravosudni organi i dalje se ne oglašavaju povodom albanskih zastava i paravojnog kampa na planini Rumija, iznad Bara, piše danas podgorički portal In4S.

Počelo suđenje za terorizam u Crnoj Gori: Policija sa dugim cevima ispred suda

Momir Bulatović se vraća u politiku, hoće ponovo da bude PREDSEDNIK CRNE GORE

- U javnosti se postavljaju pitanja kakve su namere paravojnog kampa na Rumiji, gde su bili policija i Agencija za nacionalnu bezbednost, kao i zašto se nije reagovalo povodom masovnog isticanja albanskih zastava na toj planini - navodi ovaj portal.

Konstatuje se da odgovora, međutim, nema.

- Na snazi je i dalje muk nadležnih državnih organa - konstatuje In4S.

Crna Gora
Foto: Printscreen in4s.net

Pojedini crnogorski portali, naime, preneo je juče tekst, uz objavljenu fotografiju za koju se, doduše, ne zna kada je snimljena, da se veća grupa Albanaca, među kojima je bilo i onih u maskirnim uniformama i sa naoružanjem, okupila u svojevrsni vojni kamp na vrhu planine Rumije 21. maja kada je zvanična Crna Gora obeležavala Dan nezavisnosti.

Kako je objavljeno, pored ljudi u uniformama i sa dugim noževima, na skupu su bile i osobe u majicama takozvane „prirodne (velike) Albanije", koja obuhvata i značajan deo teritorija Crne Gore.

U pomenutom vojnom kampu našao se i predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se, kako se navodi, oprobao u streljačkim disciplinama.

Albanci
Foto: Profimedia

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, uveliko su se vijorile zastave Albanije, a niko od državnih organa nije reagovao tim povodom.

Portal In4S podseća da je crnogorska policija istog dana ekspresno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, jer je na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd