fbpx
Skip to main content
Hrvatska policija

"BILO JE KAO U CRTAĆIMA" Detalji o tome kako je zatvorenik pobegao hrvatskoj policiji - traže ga i u Sloveniji

Foto: Profimedia/ilustracija
Kad je policajac otvorio vrata "marice", naglo je iskočio i gurnuo ga telom i rukama koje su bile vezane.

Šerif Hrustić, 22-godišnjak sa zagrebačkom adresom, od 15.30 sati u sredu, kada je ispred zgrade Zagrepčanke pobegao policajcima koji su ga vodili na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo, tražena je osoba u Hrvatskoj, ali i na teritoriji Slovenije. Naime, njegovo je ime na slovenačkoj poternici već neko vreme, a kako se saznaje, Slovenija ga traži zbog jednog razbojništva u kojem je imao glavnu ulogu.

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cenom akcija kompanija Adidas i Najk?

PRITISAK NA SRPSKU I SRBIJU: Tužilaštvo traži saslušanje Dodika zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici

PRITISAK NA SRPSKU I SRBIJU: Tužilaštvo traži saslušanje Dodika zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici

ŠOK SAZNANJE - VELJA I MESAR SE TAJNO SRELI SA MILOM?! Klupko se odmotava - jedan čovek im bio "domaćin"

ŠOK SAZNANJE - VELJA I MESAR SE TAJNO SRELI SA MILOM?! Klupko se odmotava - jedan čovek im bio "domaćin"

Upravo njihov evropski nalog za hapšenje bio je razlog što su mu stavljene lisice na ruke tokom utorka, i to u relativno mirnoj atmosferi na području PP Maksimir, uz tek pokoje, kako se saznaje, negodovanje i čuđenje odakle hapšenje i poternica, jer je on "nevin i da nema pojma o ničemu".

Nestanak struje

Nakon noći provedene u pritvoru, tokom srede vođen je na ispitivanje u prostorije tužiteljstva na Selskoj cesti. Međutim, kako se saznaje, zbog nestanka struje na tom području, i samim tim nemogućnosti da se snimi njegovo ispitivanje i uzimanje izjave, nakon što su čekali neko vreme, odlučili su da se saslušanje preseli u prostorije tužilaštva u Zagrepčanku, gde su se sa stražnje strane zgrade dovezli oko 15.30 sati.

Namrgođeni Hrustić s lisicama na rukama, odeven u trenerku i patike bez pertli, a koje policajci uvek skidaju nakon hapšenja, jedva je dočekao da se otvore vrata kombija. Odlučio je da se, po svaku cenu, ne susretne s tužitocem, a kamoli biti eventualno izručen.

Policajac u fizičkoj top-formi otvorio je vrata kombija i u tom ga je trenutku Hrustić, "zalepljen" već za vrata, odgurnuo telom i rukama koje su bile vezane spreda. A od lisica koje su se otvorile, kako se saznaje, policajac je zadobio porezotinu podlaktice te mu je lekarska pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice. Nakon sanacije povreda, pred policajcem je ona teža "sanacija" može biti navodnog propusta do kojeg je došlo tokom sprovođenja zatvorenika.

Sprint pred policijom

- Koščat, crne kose i tamnije puti - opis je kojim su se koristili svedoci i koji su rekli da su begunca videli da trči u smeru istoka.

- Baš je sprintao. Kao da je iz prve odmah ubacio u šestu brzinu. Onda su za njim krenuli i policajci, vikali su mu da stane, uzvikivali neka upozorenja. Ali badava. Izgledalo je kao u nekom crtaću, kao kada nekom ko beži možete staviti soli na rep. Oko Zagrepčanke začas se stvorila hrpa policije, najviše interventne. Momci su se rastrčali posvuda, oko zgrada, zavirivali su u ulaze - otkrila  je jedna stanarka obližnje zgrade koja se u to vreme zatekla vani.

U toku je intenzivna potraga i rekonstrukcija bega pomoću nadzornih kamera širom grada.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd