fbpx
Skip to main content
Crna Gora, koronavirus

BUDVA SE U POTPUNOSTI ZAKLJUČAVA? Stanje u Crnoj Gori alarmantno, nema dovoljno lekara

Foto: Profimedia
Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Budva održao sastanak na kom je konstatovano da je neophodno pod hitno preduzeti mere za zaštitu stanovništva od virusa

Zbog drastičnog povećanja broja zaraženih korona virusom predsednik Opštine Budva Marko Carević zatražio je od Vlade Crne Gore da se uvede totalno zatvaranje grada.

Carević je mišljenja da je zaključavanje Budve nužno i nije neuobičajeno, jer je dalo rezultate u drugim opštinama.

KORONA PRESEK U SEVERNOJ MAKEDONIJI: U poslednja 24 sata potvrđeno 389 novih slučajeva, preminule 4 osobe

KORONA PRESEK U SEVERNOJ MAKEDONIJI: U poslednja 24 sata potvrđeno 389 novih slučajeva, preminule 4 osobe

NE ČASI NI ČASA! Hrvatski predsednik jedva dočekao da oštro odgovori Vedrani Rudan: "POLUPISMENO PISKARALO"

NE ČASI NI ČASA! Hrvatski predsednik jedva dočekao da oštro odgovori Vedrani Rudan: "POLUPISMENO PISKARALO"

TREND RASTA OBOLELIH: U Crnoj Gori opet na snazi policijski čas, u dva grada se uvode posebne mere

TREND RASTA OBOLELIH: U Crnoj Gori opet na snazi policijski čas, u dva grada se uvode posebne mere

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Budva održao sastanak na kom je konstatovano da je neophodno pod hitno preduzeti mere za zaštitu stanovništva od virusa COVID-19.

To bi podrazumevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, prelazak na on-line nastavu u školama, zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića, te prilagođavanje trgovačkih i uslužnih preduzeća novim epidemiološkim okolnostima.

Carević je ocenio da je taj scenario najbolji za Budvu. On smatra da je loša komunikacija budvanskog Doma zdravlja s Ministarstvom zdravlja, a i između policije i sanitarne inspekcije.

- Sada, usled zakasnele intervencije i alarmiranja, ostaje žal zašto je to tako. Mislim da nije dobro da se politika bavi životima građana i nadam se da ćemo iz ovoga izvući pouke. Treba, bez obzira na sve navedene činjenice, pokušati preduzeti mere koje će biti efikasne u cilju suzbijanja pandemije - kazao je Carević.

koronavirus Izrael
Foto: Profimedia

- Predali smo zahtev Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu da preduzmu, po pitanju naših predloga, određene mere i da donesu odluke. Da li će ih doneti ili neće videćemo. Verovatno znaju šta im je raditi. Opština, ja lično, i sve strukture opštinskih službi su na raspolaganju. Čekamo da stručnjaci zdravstvenih službi donesu odluke i daju instrukcije šta da radimo. Mi smo posvećani tome i nemamo važnijih stvari od borbe sa kovidom - rekao je Carević i podsetio je da Budva nema bolnicu, da broj zdravstenih radnika nije na adekvatnom nivou i da kapaciteti za borbu protiv koronavirusa nijesu dovoljni.

Carević je naglasio da je veoma važno spasiti turističku sezonu. 

Danas su saopštene posebne mere koje važe za Budvu i Tivat, a obuhvataju i zabranu javnih skupova, rad privrednih društava i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljske usluge, zabranjuje se rad trgovinama neprehrambenim uslugama (kozmetički, frizerski, kladionice, prodavnice odeće i obuće, tržni centri), zabranu rada vaspitno-obrazovnim ustanovama (predškolske ustanove, škole, fakulteti, osnovne škole, ustanove kulture), odnosno nastava će biti organizovana onlajn.

Takođe, zabranjuju se sve sportske manifestacije, aktivnost u teretanama, sportskim balonima.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd