fbpx
Skip to main content
Aleksa Bečić, Dritan Abazović

BEČIĆ I ABAZOVIĆ ZARATILI "NA KRV, I NA NOŽ" Demokrate brutalno isprozivale potpredsednika Vlade Crne Gore (FOTO)

Foto: E-stock/Petar Jovanović/Ilustracija
Sukob se ne stišava

Demokratska Crna Gora pozvala je potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da kaže koju normu Sporazuma iz septembra prošle godine krši dogovor Demokratskog fronta (DF) i Demokrata, čiji je lider Aleksa Bečić.

VELIKO NEVREME POGODILO TIVAT: Poplavljene saobraćajnice, naneta materijalna šteta na automobilima i objektima (FOTO)

VELIKO NEVREME POGODILO TIVAT: Poplavljene saobraćajnice, naneta materijalna šteta na automobilima i objektima (FOTO)

NOVA ODLUKA SLOVENACA: Evo ko će moći da natoči gorivo bez kovid potvrde

NOVA ODLUKA SLOVENACA: Evo ko će moći da natoči gorivo bez kovid potvrde

ŠOKANTAN PRIZOR U BOSNI! Medved sišao do sela da bi jeo šljive, nije se obazirao na ljude i automobile (FOTO)

ŠOKANTAN PRIZOR U BOSNI! Medved sišao do sela da bi jeo šljive, nije se obazirao na ljude i automobile (FOTO)

Demokrate su, naime, reagovale na izjavu Abazovića da nije siguran da je dogovor DF-a i Demokrata kompatibilan sa onim što predviđa prošlogodišnji Sporazum tri strane.

- Pošto nam nije jasna izjava potpredsednika Vlade Dritana Abazovića po kojoj dogovor Demokrata i DF-a, kao dva najjača subjekta parlamentarne većine, nosi izvesne sporne momente koji krše septembarski Sporazum, preciznije normu koja predviđa da Vlada bude ekspertska, molimo ga da nam pokaže tu normu - navele su u saopštenju Demokrate.

Demokrate su uz saopštenje dostavile i kopiju Sporazuma, ističući da u njemu spornog momenta nema.

Kako navode, o ekspertskoj vladi govori političar koji sedi u njoj i koji nije ekspert za oblast kojom se bavi, a koji se oštro protivi ulasku bilo kog drugog političara u Vladu, pa i onih za koje sam kaže da su eksperti.

Takođe, dodaju da o ekspertskoj vladi govori političar koji je pokušao da pre godinu dana u Vladu progura dvoje uvaženih kolega prestavljajući ih nestranačkim ekspertima, a nakon pola godine isti su postali članovi GP URA i potpredsednici partije.

Crna Gora
Foto: Profimedia

- Protiv uvaženih kolega nemamo ništa, ali ponovo gospodin Abazović ima sukob sa principima. I u konačnom gde to piše šta je ekspert kad i sam kaže za, na primer, Moma Koprivicu da je ekspert iako je političar. Matematika kaže sledeće: 37 poslanika garantuje put ka stabilnosti Vlade i poštovanju Sporazuma. Hajde da prestanemo sa jeftinim trikovima i podmetanjima i da se usmerimo dogovoru i razrešenju otvorenih pitanja, jer Crnoj Gori treba stabilnost, a ne opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine - ističu Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore su, takođe, poručili da se neće osvrtati na način na koji je Abazović komentarisao, kako su ocenili, lažan i podao napad na Abazovića, jer i on ima dilemu da li su preterali.

- Deset godina, i pored svih praćenja, prisluškivanja, snimanja, fotografisanja i drugih metoda, za Aleksu Bečića nemaju ništa. Da imaju mnogi bi, kao što se to dalo i videti, opijeni mržnjom i strahom od političkog uspona i promena kojima je snažno doprineo još davno sve objavili - navodi se, između ostalog, u saopštenju Demokrata.

Crna Gora
Foto: Profimedia

Demokrate su pozvale koordinatora bezbednosnih službi da odmah objavi ukoliko ima bilo šta za Aleksu Bečića, a ako nema, Abazoviću poručuju da "kada odluči jesu li preterali reagovanjem, neka se izvini makar građanima Crne Gore, jer je za izvinjenje Aleksi Bečiću i njegovoj porodici kasno".

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd