fbpx
Skip to main content
Oluja

Freedom House ocenio Hrvatska je slobodna zemlja: Da li su slobodni jer su se oslobodili svojih 300 hiljada građana?!

Foto: Srbija Danas
Godišnji izveštaj Freedom House, pokazao je da je Hrvatska slobodna, demokratska zemlja, dok je prema istom izveštaju Srbija ispala iz reda slobodnih zemalja. Nakon današnjeg incidenta koji se dogodio u Splitu kada je golman vaterpolo klupa Crvena zvezda Aleksandro Kralj morao da skače u more jer je napadnut od strane građana Hrvatske, postavlja se pitanje kako je Hrvatska uopšte proglašena za slobodnu zemlju?!

Međutim, incident koji se dogodio danas samo je jedan u nizu koji pokazuje otvorenu mržnju Hrvata prema Srbima.

Zvezda
Foto: PrintScreenYouTube/Slobodna Dalmacija

Da nas ne žele u svojoj zemlji pokazuju brojni gestovi kako njihovih državnika, tako i ostatka njihovih građanja.

Da ustašto u Hrvatskoj ne jenjava potvrđuje to što se ustaški pozdrav mržnje “Za dom spremni” koristi za provokaciju te ga Hrvati često ispisuju na spomenike koji imaju veze sa Srbima, a neretko ga koriste i njihovi državnici. Nedavno se ustaška zastava pojavila u dnevniku HRT i to u delu programa posvećenog sportskim vestima. Ni proslavu drugog mesta na Mondijalu, Hrvati nisu mogli bez provokacija i pesama o klanju Srba, koje im je pevao Tompson, ali i hrvatska zvezda Svetskog prvenstva Luka Modrić.

Ustaška zastava na HRT-u
Ustaška zastava na HRT-u
Foto: Printscreen

Pre samo dva dana crkva u Hrvatskoj napala je Srpsku pravoslavnu Crkvu, a patrijarh Irinej se našao na meti biskupa. Naime, hrvatska biskupska konferencija (HBK) obelodanila je protestno pismo koje je 18. novembra prošle godine uputila patrijarhu srpskom Irineju zbog učestalih javnih istupa poglavara SPC, ali i vladike bačkog Irineja (Bulovića) o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj. U ovom dopisu hrvatski biskupi izneli su niz skandaloznih tvrdnji na račun Srpske pravoslavne crkve, koju su optužili za vređanje žrtava rata i raspirivanje mržnje u Hrvatskoj!

IRINEJ
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Da neguju ustaštvo i mržnju prema Srbima govori i činjenica da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ratne zločince Ante Gotovinu i Mladena Markača postavila za savetnike Veća za domovinsku bezbednost.

Ante Gotovina i Mladen Markač
Ante Gotovina i Mladen Markač
Foto: Profimedia

Nedavno se u javnosti pojavila i slika Kolinde sa Julien Bušić, poznatoj po tome što je učestvovala u otmici putničkog aviona i ubistvu američkog policajca, a nismo još zaboravili ni ustaške čizme koje je njihova predsednica nosila, niti izvinjavanje zbog srpskih čokoladica, ali ni njenu izjavu da voli da sluša pesme Tompsona koji peva o klanju Srba.

Koliko je Hrvatska “slobodna” zemlja, govori i činjenica da su njeni građni rušili i razbijali ćirilične table u Vukovaru, ali i to da slave zločinca Alojzija Stepinca i od njega prave sveca.

Rušenje ćiriličnih tabli u Vukovaru
Rušenje ćiriličnih tabli u Vukovaru
Foto: Profimedia

Alojzije Stepinac
Foto: Profimedia

U Hrvatskoj nije samo izražena netrpeljivost samo prema Srbima, već i prema drugim nacionalnostima pa se tako na meti našla devojčica albanske nacionalnosti. Naime, u zadarskoj Ekonomsko - birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici jedan učenik prvog razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao jednu školsku drugaricu i druga. Sve ovo se dogodilo za vreme časa. Direktor škole uopšte nije prijavio incident, već je otac devojčice prijavio policiji šta se desilo sa njegovim detetom.

Pitanje je, dakle, po čemu je Hrvatska slobodna zemlja?! Da li je slobodna zbog toga što se oslobodila 300 hiljada svojih građana? Da li po tome što svake godine slavi progon i ubistvo Srba iz Hrvatske, pod parolom da su klali i proterivali u borbi za svoju domovinu?!

Dok Hrvatska sve više napreduje na lestvici slobodnih zemalja, Srbija je prema oceni  Freedom House ispala iz reda slobodnih zemalja. Šta međutim, treba Srbija da uradi kako bi napredovala pozitivno na toj lestvici, kada Hrvatska radi sve ove stvari i munjevito skače na ovoj listi?! Na osnovu svega ovoga poslavlja se pitanje koliko je zapravo objektivno ovo njihovo istraživanje?!

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Fog
-5 Beograd