fbpx
Skip to main content
Goran Danilović

Danilović o prilikama u Crnoj Gori: "Vlada se ne sastavlja na daljinu, mejlovima i prepiskom"

Foto: Youtube/Printscreen/ Novi TV
Bivši poslanik u Skupštini Crne Gore izneo svoje mišljenje o formiranju nove vlade

Goran Danilović je bivši poslanik u Skupštini Crne Gore i ministar unutrašnjih poslova, kao i osnivač konzervativne političke stranke Ujedinjena Crna Gora. 

AMFILOHIJE SE OPORAVLJA: Mitropolitovo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje

AMFILOHIJE SE OPORAVLJA: Mitropolitovo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje

KRIVOKAPIĆ OTKLONIO SVE SUMNJE: Ovde se mogu pročitati svi moji zvanični stavovi

KRIVOKAPIĆ OTKLONIO SVE SUMNJE: Ovde se mogu pročitati svi moji zvanični stavovi

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? DF hitno pisao ambasadorki Amerike

ŠTA SE DEŠAVA U CRNOJ GORI? DF hitno pisao ambasadorki Amerike

Njegov novoobjavljeni tekst prenosimo vam u celosti: 

- Izbori su završeni i samim tim izborna kampanja treba da prestane. Ponavljaću ovo koliko god treba puta, a ponavljam još jednom i to da nam ne treba vođa - ni jedan od starih ili novih političara, nego sloboda i suštinska demokratija jer je nikada do sada nismo imali.

UCG nije uplašena zbog javnog nerazumevanja na relaciji politički konstituenti koalicije ZBCG - mandatar Krivokapić ili, preciznije, njegov medijsko-savetnički tim. Nismo ni uplašeni, ni zabrinuti ali smo razočarani zbog našeg zajedničkog bagrtanja u plićaku.

Iskreno preporučujem našem mandataru, ovoga puta i javno, nakon što sam to, očigledno neuspešno lično radio, da obuzda svakog savetnika koji veruje da je javno prepucavanje od koristi njemu i njegovom političkom autoritetu. Sastavljati prvu demokratsku Vladu u istoriji Crne Gore velika je čast i to niko od nas ne sme zaboraviti. To što je teško, što izgleda kao nemoguća misija, samo treba da nas uozbilji do krajnjih granica. Ovde se više ne radi o nama i političkim karijerama, radi se o sudbini države i naroda.

Bilo bi sumnjivo i zlokobno da se lideri drže po strani i da ih ne interesuje vlada. Bio bi to znak da postoji plan za tiho rušenje mandatara i izborne volje glasača, ovako, stav pojedinih političkih prvaka da hoće u vladu nije nepristojna nametljivost nego potreba da preuzmu odgovornost. Vlada bez političara, i to samo iz najvećeg pobedničkog bloka, neće se proslaviti. Vladi koja treba da promeni Crnu Goru, da udari na višedecenijsku spregu kriminala, izvršne i sudske vlasti, trebaju jaka politička leđa. Taj krvavo opasan posao ne mogu odradi eksperti, naročito ne ako su nametnuti na silu i mimo volje onih koji imaju dve trećine pobedničkih manata.

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Činjenica da nam je mandatar-budući predsednik Vlade, nestranačka ličnost, te da su makar dva ili tri resora već namenjena takođe nestranačkim ličnostima, ptedstavlja veliki uspeh - u regionu nije bilo boljih primera. Ove izbore zaista nisu dobili samo političari, naprotiv, ali su ih još manje dobili oni za koje prvi put čujemo kada se raspoređuju resori. Ako smo jedni drugima valjali i jedni drugih se nismo stideli tokom kampanje onda ničega dosljednog nema u sadašnjem medijskom ratovanju i zauzimanju busija.

Vlada se ne sastavlja na daljinu, mejlovima i prepiskom. Vlada se ne sastavlja tako što nam se uključuju članovi familija u javnu agitaciju i prljavo spinovanje. Svako ima pravo da brani i tatu i mamu i brata i sestru, ali nas ima mnogo koji smo užasno alergični na svako porodičenje državne politike. Dok ima i jednog, a znam da ima, slobodnog čoveka, poslanika u Skupštini, obećavamo javno da to neće proći nikad više.

Sada ne možemo dobiti idealnu vladu. Dobićemo najbolju moguću.

Mnogi od nas političara očigledno nismo popularni koliko mislimo i smena generacija je neizbežna. Eksperti i nestranačke ličnosti već sutra dobijaju šansu i biće u prilici da naprave svoje političke ponude. Do tada moramo raditi zajedno. Moramo raditi i ne praviti probleme tamo gde ih nema. Izmišljati ih i dodavati na ove postojeće predstavlja žalosno bežanje od realnosti, a to ne rade ni pravi eksperti, ni pravi političari.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd