fbpx
Skip to main content
devojčica Nova Gradiška

DANAS SAHRANA DEVOJČICE (2) KOJU JE BRUTALNO UBILA MAJKA: Hrvatska u šoku, oca policija hapsila nebrojeno puta (VIDEO)

Foto: Facebook
Malu Nikoll (2) majka je ubila udarajući je šakama po glavi telu zbog čega je dobila nagnječenje mozga

Danas u 13 sati će na groblju u Novoj Gradiški biti pokopana malena Nikoll, 2.5-godišnja devojčica koja je pre nedelju dana dovezena u zagrebačku dečju bolnicu s teškim povredama glave nakon što ju je brutalno pretukla majka.

Bosanski lekar osuo paljbu na političare: "Nisu nabavili vakcine a otišli u Beograd da se cepe!" (VIDEO)

Bosanski lekar osuo paljbu na političare: "Nisu nabavili vakcine a otišli u Beograd da se cepe!" (VIDEO)

PONOVO SE ZATRESLA DALMACIJA: Zemljotres pogodio Split!

PONOVO SE ZATRESLA DALMACIJA: Zemljotres pogodio Split!

VIŠE HRVATA VAKCINISANO U BEOGRADU NEGO U ZAGREBU: Kad na megdan izađu srpska solidarnost i hrvatska nesposobnost

VIŠE HRVATA VAKCINISANO U BEOGRADU NEGO U ZAGREBU: Kad na megdan izađu srpska solidarnost i hrvatska nesposobnost

Nikoll je preminula na Uskrs. Pre dve godine roditelji su je ostavili u Centru za socijalni rad, da bi u novembru prošle godine tražili da im je Centar vrati. To se i dogodilo. Nakon smrti devojčice krenula je istraga koja je utvrdila da su je roditelji mesecima zlostavljali i zanemarivali, a Centar je za sve znao. Roditelji su uhhapšeni a šef Centra smenjen.

Protiv oca su bila pokrenuta 23 sudska postupka

Nedugo nakon što su roditelji uhapšeni, otkriveno je da je otac u više navrata bio nasilan prema supruzi i roditeljima. Telegram piše kako su protiv oca bila pokrenuta 23 sudska postupka te da je u većini njih proglašen krivim. 

Sedam puta kažnjavan je zbog porodičnog nasilja.

Prva presuda za kršenje Zakona o zaštiti od nasilja u porodici izrečena mu je u julu 2013. godine. Tada je sankcionisan novčanom kaznom od  5.000 kuna (oko 660 evra) te mu je izrečena zaštitna mera zabrane približavanja žrtvi nasilja u trajanju od dva meseca.

Novu osudu dobio je u decembru 2013. godine i kažnjen je novčanom kaznom od 1400 kuna (oko 185 evra)  i zabranom približavanja žrtvi nasilja u trajanju od tri meseca. U oktobru 2014. kažnjen je novčanom kaznom od 3000 kuna (oko 400 evra). Izrečena mu je i zaštitna mera zabrane približavanja žrtvi u trajanju od tri meseca. U januaru 2015. zbog nasilja u porodici dobija prvi put i zatvorsku kaznu - 15 dana zatvora i udaljenje iz kuće na mesec dana. Dva meseca kasnije, u martu 2015. ponovno je proglašen krivim zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Osuđen je na još 15 dana zatvora.

 

U oktobru 2018. sud mu opet zbog nasilja u porodici izriče novu novčanu kaznu - 6000 kuna (oko 760 evra), kao i zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od mesec dana.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici osuđen je i u juku 2020. godine. Dobija 15 dana zatvora te zaštitnu meru zabrane približavanja.

Osim toga, imao je desetine kazni za vožnju u pijanom stanju, izazivanje saobraćajne nesreće i vožnju bez vozačke dozvole. Kazne je dobijao i zbog galame na javnom mestu, drskog ponašanja i kršenja javnog reda i mira.

Majka je malenu Nikoll dovela u bolnicu sa teškim ozledama glave i nagnječenjem mozga, nakon čega je dete hitno prevezeno u dečju bolnicu u Zagrebu gde je, nakon operacije, bila u moždanoj komi. Nakon tri dana borbe za život, izgubila je bitku a policija je uhapsila roditelje nakon što je istragom utvrđeno da je majka devojčicu tukla šakama po glavi i telu.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd