Utorak 19. mar 2024.
Vladimir Putin i Milorad Dodik

Dodik se sastao sa Putinom: Republika Srpska u Rusiji ima velikog prijatelja (FOTO)

Foto: Profimedia
Dodik je pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu pozvao Putina da poseti Srpsku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izjavio da "Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma".

Dodik je pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu pozvao Putina da poseti Srpsku.

Navodi se da je Dodik rekao da se stvaraju određeni preduslovi da se ta poseta dogodi s razlogom.

RTRS navodi da je Dodik ocenio da Srpska ima "prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".

Vladimir Putin i Milorad Dodik
Foto: Profimedia

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko - privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd