fbpx
Skip to main content
hrvatska policija

DRAMA U VUKOVARU: Srpski mladići napadnuti palicama ispred škole u Vukovaru, jedan TEŽE POVREĐEN

Foto: Profimedia
Mladić srpske nacionalnosti teško je povređen u masovnoj tuči koja se juče oko 9 sati dogodila ispred Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru.

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija tuča je počela kad je grupa srednjoškolaca krenula do pekare da kupi užinu. Na puta ka pekari palicama ih je napala grupa mladića, a jedan učenik je teže povređen i hospitalizovan u vukovarskoj bolnici.

Incident je potvrdio i portparol PU Vukovarsko-sremske Dragoslav Živković koji je rekao da je istraga u toku i da je privedeno nekoliko učesnika tuče.

Povodom napada na srednjoškolce oglasio se i predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

- Pozvao sam sve političke stranke da osude napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole "Nikola Tesla". Niko me neće ubediti da se ovde radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u Vukovaru. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti - rekao je Kolar.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd