Skip to main content
Policija u Bugojnu

ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI KRVAVOG SUKOBA IZMEĐU NAVIJAČA: Dok je ležao na cesti, mladića (19) udarali metalnim palicama (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Iz MUP je rečeno da će tokom dana biti saslušani svi policajci koji su bili na licu mesta te da se i dalje pregledavaju svi snimci koji su im dostavljeni.

Dva dana od navijačkih nereda u Mostaru, uhapšenih osoba nema. Iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je do sada privedeno i saslušano više od 20 osoba, koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem.

SLEDI ISTRAGA KOJA NE SLUTI NA DOBRO: Šta čeka Mila Đukanovića posle afere i pranja 20 miliona evra

SLEDI ISTRAGA KOJA NE SLUTI NA DOBRO: Šta čeka Mila Đukanovića posle afere i pranja 20 miliona evra

DODIKOV ČOVEK OD POVERENJA UHAPŠEN ZBOG DROGE: Bio pod uticajem kokaina i ekstazija

DODIKOV ČOVEK OD POVERENJA UHAPŠEN ZBOG DROGE: Bio pod uticajem kokaina i ekstazija

PANIKA U HRVATSKOJ ZBOG KORONE: Redovi, gužve, farmaceuti bez odgovarajuće opreme, nadaju se samo jednom

PANIKA U HRVATSKOJ ZBOG KORONE: Redovi, gužve, farmaceuti bez odgovarajuće opreme, nadaju se samo jednom

Uglavnom, oni su se branili ćutnjom. Iz MUP je rečeno da će tokom dana biti saslušani svi policajci koji su bili na licu mesta te da se i dalje pregledavaju svi snimci koji su im dostavljeni, kao i oni koji su izuzeti s videonadzora pojedinih objekata.

Upravo, na jednom od snimaka se vidi trenutak u kojem mladić E.P. (19) pada na cestu nakon udarca kamenom u glavu.

U tom trenutku, a kako je to jutros potvrđeno i iz MUP HNK, "primećeno je je da više osoba palicama i metalnim polugama udara nepoznatu osobu koja je ležala na cesti".

- Policija je u više navrata izdala naredbu da prekinu s udaranjem osobe, te na oglušavanje na naredbu policija polazi u smeru navedenih pucajući u zrak nakon čega se navijačke skupine razdvajaju - naveli su iz MUP HNK.

E.P. je, podsetimo, jedna od pet osoba koje su povređene u ovom sukobu i zadobio je povrede opasne po život. Nakon prijema i obrade u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" prevezen je u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar gde je podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu.

- Zdravstveno stanje E.P. (2002) je i dalje nepromenjeno. Radi se o teškim telesnim povredama koje su opasne po život - rečeno je danas iz SKB Mostar.

Četiri osobe su lakše povređene, a među njima su i dva policajca, a pričinjena je i materijalna šteta na pojedinim objektima u blizini mesta događaja.

Sukob između navijačkih grupa "Red Army" i "Ultrasa" dogodio se, podsetimo, u subotu usred dana na raskrsnici kod hotela "Ero" i to zbog ispisivanja navijačkih grafita na jednom objektu u blizini.

Zanimljivo, reakcije na ovaj incident su skoro u potpunosti izostale. Da podsetimo, upravo su građani Mostara tokom velikog istraživanja provedenog pre dve godine na temu sigurnosnih izazova u BiH ocenili huliganizam kao najveću sigurnosnu pretnju u njihovom gradu.

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd