Utorak 19. mar 2024.
hitna pomoć

Vozio krvav i zvao hitnu, a ovo su mu bile poslednje reči: Ja sam Nikola, devojka me je ubola u venu, idem prema vama

Foto: Profimedia/ilustracija
Nesrećni mladić zvao hitnu pomoć dok je krvav vozio prema njima

Na varaždinskom Županijskom sudu danas će početi postupak protiv Nuše Bunić (21), optužene da je u noći 15. juna 2017. nožem usmrtila Nikolu Tureka (30).

Nuša, inače usvojena ćerka bivšeg komadanta varaždinskih specijalaca, se sumnjiči da je ubila Nikolu nožem na livadi pokraj Drave oko 3 sata ujutru. Prema optužnici, Nuša je Nikolu pored njegovog automobila ubola nožem čija je oštrica bila dugačka 9,5 centimetara i prerezala mu levu karotidnu arteriju. Uprkos naporima lekara, Nikoli nije bilo spasa. Od obilnog krvarenja doživeo je i moždani udar. Preminuo je 17. juna u bolnici. 

Nuša se do sada branila ćutanjem. Nedeljni Jutarnji došao je do iskaza ključnih svedoka ovog ubistva koji će tek biti ispitani na suđenju: roditelja optužene, njenih prijateljica i mladića s kojima je bila u vezi, kao i oca žrtve i njegovih prijatelja.

- Mogu reći da je naša veza trajala oko godinu dana i da se radilo o jednoj od mojih najburnijih veza, zbog nje same, ali i njenih roditelja. Ona je bila sklona lažima, varanju, a više puta mi je pretio i njen otac, ne znam iz kog razloga... Jednom je čak intervenisala policija na moj poziv, a jednom je on ušao u moj stan i sve preturao tražeći drogu... Prekinuli smo nakon godinu dana i nakon raskida videli smo se četiri-pet puta na kafi. Interesovao sam se za njeno zdravlje. U martu prošle godine javio mi se njen tadašnji dečko preko Mesendžera porukom: "Ti si tipus koji mi je silovao, onesvestio i povredio devojku". "Koju devojku?" odgovorio sam pitanjem. "Nušu", odgovorio je - ispričao je navodno pred tužiocem Davor J., bivši Nušin dečko. Potom je ispričao kako je, uzrujan porukama, otišao u policiju i prijavio je za lažno silovanje.

- Sećam se da sam u policiji bio u subotu, a u ponedeljak sam se našao sa Simonom (devojkom koja se s Nušom intenzivno družila, nap. a.) na kafi. Simona mi je ispričala da joj je jednom prilikom Nuša, kad je Simona prespavala kod nje, rekla da bi njih dve mogle da se udruže, mene da namame na Dravu, gde bi me vezale i gde bi me Nuša "izbola jer je do pištolja teže doći". Bile su pijane, a Simona mi je rekla da je to za nju bila glupost - ispričao je Davor J., koji je na kraju ipak odlučio da neće da tuži Nušu. Ali, tu njenu priču o planiranju zločina ispričao je tužiocu i čak podelio s javnošću, kako bi se “sprala ljaga s Nikole Tureka”.

Nušina prijateljica Simona ni danas ne veruje u to što se dogodilo. Njoj je Nuša šest meseci pre stvarnog zločina ispričala fiktivni scenario tog čina. U junu se to i ostvarilo.

- U decembru 2016. ja sam spavala kod nje, pile smo višnjevac, ja sam bila besna na bivšeg dečka koji me ostavio zajedno s detetom i rekla sam da bi ga trebalo odvesti na Dravu i tamo ubiti. Nuša mi je isto veče pričala da je nju Davor za vreme veze napao i silovao i da je ona zbog toga na njega jako ljuta... Rekla je da bi ona njega odvela na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga mučila, iživljavala se, rekla bi posle da je pokušao da je siluje, s obzirom da je ona inače puno lagala - rekla je Simona.

SKANDALOZNA emisija na hrvatskoj televiziji: Promovišu nacizam i NDH, a jedan detalj je POSEBNO MORBIDAN

Kad je Simona od Davora saznala da je za smrt Nikole Tureka osumnjičena Nuša Bunić, poslala mu je na Fejsbuku tri poruke. U njima je napisala: "Tačno je uradila onako kako smo se pričale”; drugu: “Još sam u šoku i ne mogu da verujem"; i treću: “Pa no... ali isto smo još spominjale kako je lakše nožem nekog napasti nego doći do pištolja..."

Svoj iskaz dao je i Nušin prija­telj Denis, koji je Nušu upoznao sedam meseci pre ubistva. Često su se družili, a detaljno je opisao i događaj kojem je svedočio desetak dana pre tragedije kada su on, njegov maloletni prijatelj iz Kutine, Nuša i Nikola proveli veče zajedno na parkiralištu kod groblja, gde su u Nikolinom automobilu pili pivo i slušali muziku.

- Smatram da Nuša Bunić ništa nije učini­la bez razloga. Iz druženja s njom uvideo sam da ona ima prilično visoki prag tolerancije - ispričao je tužiocu. Te večeri koja je prethodila zločinu on je prepoznao da je Nuša pod uticajem alkohola jer je, kako je rekao, bila opuštenija i veselija.

Histerija bivšeg dekana u Splitu: Ko kaže da je hrvatski jezik isti kao srpski, taj je MRTAV!

- "Tata, Nikola me napao, sva sam krvava, imao je nož, dođi po mene!" Pitao sam je gde je, ona mi je odgovorila da je kod pasa na Dravi, a kako sam ja znao gde je to mesto, obukao sam se, spremio i krenuo prema Dravi po nju. Izašao sam iz vozila i ostavio ga upaljenog i s upaljenim svetlima i odmah sam prepoznao Zdravka Milera jer je on bio u mojoj jedinici, specijalnoj jedinici Roda u kojoj sam ja bio zapovednik. Zdravko mi je rekao da unutra sedi čovek sav u krvi. Primetio sam da je teško disao. Odmah sam prepoznao da se radi o Nikoli Tureku jer je bio u vezi s mojom kćerkom. Pitao sam ga je li zvao hitnu, a on je rekao da jeste i da stižu, pa sam ja, uplašen i zabrinut prethodnim pozivom svoje kćeri, seo u svoje vozilo i krenuo prema njoj tako da sam zaobišao vozilo Nikole Tureka. Ugledao sam je kroz prozor portirnice kako stoji prekrštenih ruku, kojima je prekrivala gole grudi, imala je samo gaćice i bila je zgrčena. Imala je mokru kosu, krvi na sebi, a na podu sam video tragove krvavih stopala... Tresla se, bila je u šoku i jecajući mi govorila: "Tata, ja sam se branila..." Primetio sam i da se Nuša istuširala, a to sam zaključio po tome jer je imala mokru kosu - ispričao je u svom iskazu Danko Bunić, Nušin otac.

napad nožem
Foto: Profimedia

Marina Bunić, majka optužene, rekla je kako ona Nušinu vezu s Nikolom nije odobravala jer je on od nje bio stariji 11 godina, a razlog za brigu bila joj je i činjenica da je mladić s kojim je bila u vezi posle Nikole bio 14 godina stariji od nje. Svoj je iskaz dao i Nikolin otac Zdravko Turek, koji je plakao tokom ispitivanja.

- O Nikoli mogu reći samo to da su mu se složile stvari u životu. Imao je 30 godina, svoju firmu, motocikl, automobil, vodio je moto klub "Baroker". Nije mu nikada bilo problem da da krv kad je nekome zatrebalo. Bio je godinu dana u vezi s jednom devojkom, Martinom. Nušu Bunić upoznao sam u proleće 2015. godine i predstavila nam se kao Nikolina devojka. Njenog oca Danka poznajem još iz mlađih dana i govorio je u više navrata kako voli Nikolu i kako mu je lepo u njegovom društvu. To ističem jer je kritičnog dana jednostavno prošao pored njega kad ga je video kraj auta, žureći na Dravu da odnese svojoj kćerki odeću, koja se već tada istuširala. Da je Nikoli tada pružio pomoć, možda bi ishod bio drugačiji... Ja sam čuo da je onaj portir, umesto da je zvao policiju ili hitnu pomoć, zvao oca Nuše Bunić kog je poznavao od ranije dok su radili zajedno u policiji. Da je obavestio policiju ili hitnu pomoć, možda bi Nikola bio živ. Pričalo se kasnije i da je Danko Bunić svojoj ćerki na Dravu, a po pozivu "tog ludog portira", nosio suvu odeću i da se ona istuširala. Nakon ovog događaja nisam bio ni u kakvom kontaktu s Dankom Bunićem, štaviše nije me nazvao niti izjavio saučešće - ispričao je Zdravko Turek.

Hrvati pokušali da spreče izložbu o Jasenovcu u UN: Gutereš LIČNO odobrio da se prikažu zločini nad Srbima

Još ga muči to što su svi ti ljudi u lancu, od Nušinog oca do portira, mogli da pomognu Nikoli. Zdravko Turek je rekao i da nema snage da se suoči s Nušom Bunić i njenim roditeljima u sudnici.

Nikolini prijatelji bajkeri opisali su ga kao dobricu, mladog čovjeka koji nije bio sklon agresiji, nikad ga nisu videli s nožem. Ukratko, znali su i da su on i Nuša Bunić bili u vezi, da je ona neko vreme bila skladna. Nekima nakon raskida s Nušom Nikola nije o tome ništa govorio, nekima je rekao da "nije bila normalna". Samo nekoliko sati pre nego što je dobio smrtonosni ubod nožem Nikola Turek sa svojim bajkerima je spremao drva za ogrev koja su im bila donirana.

- Koliko mogu proceniti, primio je barem 15 poruka i jedan telefonski poziv. Čuo sam da nekome govori na mobilni: "Molim te lepo, ostavi me na miru, zaboravi moj broj..." Nakon toga više nije bio onako raspoložen. Ustao je od stola i rekao da ide kući - ispričao je bajker koji je Nikolu Tureka upoznao šest meseci pre njegove smrti. Mnogi koji su poznavali Nikolu Tureka ne mogu da shvate zašto je pristao da se te noći nađe se te noći nađe sa bivšom devojkom Nušom.

Majka ju je pre mesec dana BACILA u KONTEJNER, a evo šta se danas dešava sa BEBOM za kojom je plakao region

Ona mu je u 23.40 sati poslala SMS poruku: "Dođi u 00.00 ispred žigera". Nikola je, prema optužnici, već pet minuta posle ponoći bio na dogovorenom mestu. Prema optužnici Nuša je navukla Nikolu na susret i ponela nož, koji inače, prema rečima svojih roditelja, nikad nije nosila, baš zato da bi ubila svog bivšeg dečka. Nakon toga je skinula odeću, otišla do portira i rekla mu samo da je bila napadnuta. Odmah je zatražila da se opere. Teško povređenog Nikolu, kojem je nožem prerezala levu karotidnu arteriju i koji je obilno krvario, nije spominjala. Nije tražila da se zove hitna pomoć, već je samo tražila da portir obližnje firme zove njenog oca, što je on, budući da ga je poznavao jer su zajedno radili u policiji, i učinio.

Prema tragovima krvi, Nuša je Nikolu ubola van automobila. Forenzičari su ustanovili da je u trenutku napada Nuša bila obučena, a nakon što je zadala ubod nožem, koji je odbacila, skinula je i svu odeću osim gaćica i otrčala 450 metara do portirske kućice, istuširala se i presvukla u odeću koju joj je od kuće doneo otac. Tek nakon toga odvedena je na lekarski pregled pa u policiju. U optužnici nema ni traga o tome da je Nikola silovao.

- Moje ime je Nikola Turek, vozim iz Drave prema hitnoj, devojka me je ubola u vratnu venu - poslednje su reči nesrećnog mladića koje su ostale zabeležene u službi Hitne pomoći koja je tog 15. juna u 3.21 primila njegov poziv.
 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd