fbpx
Skip to main content
Žurka

POLICIJA "RASTURILA" KORONA-ŽURKU SA 210 ZVANICA: Region potresa neviđen skandal! (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Policija u Sarajevu prekinula korona-žurku na kojoj je bilo čak 210 ljudi

U restoranu "Bosna" na Ilidži u Sarajevu policija je sinoć izvršila raciju prilikom čega je zapečatila objekat u kojem je bilo 210 osoba, a vlasniku je izrečena kazna u visini od 2.500 KM.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mere i radnje u večernjim satima 20. februara 2021. godine, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana "Bosna" na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa.

 

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok inspekcijskih organi zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečaćen.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda, te se apeluje na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd