fbpx
Skip to main content
Crnogorska policija

LEŠ TRAŽILI OD KOTORA DO LOVĆENA: Crnogorska policija tragala za telom ubijenog Podgoričanina, kavčani u rasulu (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Policija nastavila istražne radnje protiv navodnih pripadnika kavačkog klana

Policija je i juče pretraživala teren od Kotora ka Lovćenu, pokušavajući da otkrije da li je negde u tom delu zakopano telo Podgoričanina za čiju smrt sumnjiče kriminalnu grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan (58), Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39).

Prema saznanjima medija, policajci su u tom delu Katunske nahije tragali i za odbeglim članovima tog klana.

ON JE "OTKUCAO" VOĐE KAVČANA: Dao je policajcima informacije o šefovima klana, onda je usledila MUNJEVITA AKCIJA

ON JE "OTKUCAO" VOĐE KAVČANA: Dao je policajcima informacije o šefovima klana, onda je usledila MUNJEVITA AKCIJA

ZVICER SE PLAŠI DA ĆE VELJA DA GA IZDA: Prvi čovek "kavčana" pobegao iz Crne Gore zbog Belivuka?

ZVICER SE PLAŠI DA ĆE VELJA DA GA IZDA: Prvi čovek "kavčana" pobegao iz Crne Gore zbog Belivuka?

OGLASIO SE SAMO JEDNOM - KRATKO I BESNO: Uhapšeni šef "kavačkog" klana Kašćelan poslao poruku medijima

OGLASIO SE SAMO JEDNOM - KRATKO I BESNO: Uhapšeni šef "kavačkog" klana Kašćelan poslao poruku medijima

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre dva dana uhapšeni su Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.

Knežević je istakao da zbog tajnosti postupka ne može zvanično govoriti o ubistvu i pokušaju ubistva za koje su osumnjičeni, navodeći da postoji verovatnoća da to ne budu jedina krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Medijima je dan ranije iz Specijalnog državnog tužilaštva nezvanično rečeno da su ti kavčani osumnjičeni za ubistvo tridesetogodišnjeg Podgoričanina, kome se od jula prošle godine gubi trag.

Crnogorska policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Taj Podgoričanin blizak škaljarskom kriminalnom klanu nestao je nakon što se navodno sa Cetinja motociklom uputio ka Kotoru.

Objašnjavajući da je kompletan SBPK radio na hapšenju tog klana, Knežević je rekao da policija nadzire pripadnike svih organizovanih kriminalnih grupa, ali da je praćenje kriminalaca visokog ranga, poput Zvicera, dosta otežano, jer se oni ne plaše samo policije, već i pripadnika suprotstavljenih kriminalnih grupa.

- To je naročito teško u malim mestima, kakva su Tivat ili Kotor. Oni se plaše da ne budu ubijeni i često menjaju mesto boravka - kazao je on.

Crnogorska policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Knežević je istakao da policija ima saznanja u kojim državama se krije dio begunaca i da intenzivno sarađuju sa partnerskim službama na njihovom lociranju i hapšenju.

- Manji broj se nalazi u Crnoj Gori i radi se na njihovom hapšenju - kazao je on.

Poručio je da će nakon procesuiranja 14 članova kavačkog kriminalnog klana, policija prebaciti fokus na druge organizovane kriminalne grupe koje deluju na teritoriji Crne Gore i van nje, dodajući da je optimista i da će u tim istragama biti pomaka.

Knežević je govorio na vanrednoj konferenciji za medije, organizovanoj povodom hapšenja članova kavačke kriminalne grupe, kojoj su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar policije Sergej Sekulović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić.

Dritan Abazović
Foto: E-stock/Petar Jovanović
Usko će biti kriminalcima

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao je juče da je i ova akcija policije pokazala da Crnoj Gori nema nedodirljivih i da ovo više neće biti država koja je sigurna luka za organizovani kriminal, već da će kriminalcima biti usko u Crnoj Gori.

- Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji i mislim da je samo prvi od onih koji će uslediiti - kazao je koordinator bezbednosnih službi.

Abazović je naglasio da dok se policajci koji rade za jako male plate i koje svi napadaju, bore protiv međunarodnih kriminalnih grupa, pojedinici pokušavaju da prebace fokus na zastave, dizanje dva ili tri prsta i pisanje statusa na društvenim mrežama.

Timski protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je hapšenje kavačke kriminalne grupe pokazatelj da je policija u borbu protiv orgnizovanog kriminala i korupcije krenula odlučno.

- Samo se timski i složno može boriti protiv organizovanog kriminala - kazao je Sekulović.

Istakao je da menadžment MUP-a stoji iza rukovodstva Uprave policije i apelovao na crnogorski parlament da što pre usvoje Zakon o unutrašnjim poslovima.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd