fbpx
Skip to main content
Foto: Profimedia

MILO, NE GINE TI ROBIJA: Knežević poručio Đukanoviću "da hvata prvi avion i beži dok može" jer će sigurno odgovarati

Foto: Profimedia
Jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrđuje da će biti formiran anketni odbor koji će se baviti Đukanovićem

Milu se crno piše! Zdravko Đukanović, advokat biznismena Duška Kneževića, najavio je da će biti zatraženo formiranje anketnog odbora koji bi trebalo da se pozabavi imovinom, tajnim računima i poslovima aktuelnog predsednika Crne Gore. kako je rekao, za početak se mora istražiti poreklo 1,5 miliona evra na jednom kastodi računu.

I ATEISTI U HRVATSKOJ SLAVE CRKVU! Čeka se epohalna odluka vlade, svako će imati "privatni život"

I ATEISTI U HRVATSKOJ SLAVE CRKVU! Čeka se epohalna odluka vlade, svako će imati "privatni život"

MILO NE ZNA KAD JE DOSTA: Zalepio se za fotelju kao prilepak za stenu

MILO NE ZNA KAD JE DOSTA: Zalepio se za fotelju kao prilepak za stenu

POSLEDNJI ALBANSKI TRZAJI U CRNOJ GORI: Rama ne prestaje da potkopava svoje sunarodnike ni posle izbora

POSLEDNJI ALBANSKI TRZAJI U CRNOJ GORI: Rama ne prestaje da potkopava svoje sunarodnike ni posle izbora

Mina iz SDP

- Preporučujem Đukanoviću da hvata prvi avion i da beži i to negde gde neće biti izručen novim vlastima Crne Gore. Samo od reketa godišnje je uzimao 150 miliona evra - oštro je poručio Knežević, koji je otkrivanjem afera poprilično doprineo Milovom padu.

Kako su mediji već pisali, i lideri pobedničke koalicije u Crnoj Gori , a pre svih čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević najavljivali su istragu o oslovima poslovanja porodice Đukanović. Ne samo Mila već i njegovog brata Aca, kojem je, primera radi, ove godine iz kuće ukraden nakit u vrednosti od 700.000 evra.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrđuje da će biti formiran anketni odbor koji će se baviti Đukanovićem.

- Ja sam ranije bio predsednik jednog anketnog odbora gde smo se bavili korupcijom prilikom privatizacije "Telekoma" Crne Gore i saslušavali smo mnoge aktere te korupcije, među kojima je bio i tadašnji predsednik vlade Milo Đukanović. Veliki nedostatak takve vrste anketnog odbora, kada ste opozicija, jeste što na kraju ne možete da usvojite izveštaj koji bi oslikavao pravo stanje utvrđenih činjenica prilikom ispitivanja. Kada ste parlamentarna većina, što je sada slučaj, imate priliku da možete da zaokružite proces utvrđivanja činjenica i kroz izveštaj i u potpunosti oslikate ono što je bilo prilikom saslušavanja - kaže Mandić

On dodaje da tadašnji član glavnog odbora iz redova SDP koji je bio koalicioni partner Mila Đukanovića nije bio spreman da glasa za izveštaj koji je pripremio.

Konsenzus u vlasti

- Snažno se zalažem za konstituisanje što je moguće većeg broja anketnih odbora gde bi se utvrđivala politička odgovornost, gde bi i izgovorena reč prilikom saslušanja bila i te kako osnov za krivično-pravnu odgovornost. Važno je, i na tome ću insistirati, kao neko koje bio žrtva zloupotrebe vlasti, da niko u Crnoj Gori ne može biti osuđen bez dokaza, da svi pred zakonom budemo jednaki i da niko nikome ne sme da podmeće kao što su meni i kolegi Kneževiću podmetali lažne svedoke - kaže Mandić

Kako naglašava, siguran je da su vlast koja odlazi i Milo Đukanović počinili veliki broj krivičnih dela i da zato postoji ogroman broj vrlo relevantnih dokaza.

- Ni njemu ni bilo kome ne bih želeo da se bilo šta zloupotrebi, samo na osnovu dokaza da svako odgovara i da se suoči sa snagom pravne države - konstatuje naš sagovornik. 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd