fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

MOĆ – LICE I NALIČJE: Atentat na srpskog biznismena zbog neplaćenog reketa (VIDEO)

Foto: Profimedia
Nova epizoda serijala "Moć- lice i naličje".

U drugoj epizodi serijala Glasa javnosti, "Moć - lice i naličje", donosi se nastavak dramatizacije svedočenja ubijenog hrvatskog novianra Iva Pukanića Tužilaštvu u Bariju o crnogorskoj duvanskoj mafiji.

O Milu Đukanoviću, koji u ovom serijalu zauzima centralno mesto, govori njegov dugogodišnji poslovni partner sa kojim se razišao, Duško Knežević, kao i ugledni novinar i glavni urednik nekadašnjeg štampanog izdanja Glasa javnosti, Slavoljub Kačarević, koji je na svojsvten način opisao susrete i događaje sa biznismenom Stankom Subotićem i pokušajima da se tada u Glasu javnosti takođe spreči pisanje o međunarodnom švercu duvana.

Svakako, najzanimljivi deo odnosi se na krvavu transakciju vezanu za prodaju ostrva Sveti Marko u Tivtu. Naime, Glas javnosti došao je u posed bankarske dokumentacije koja se odnosi na uplatu takozvanog reketa za prodaju pomenutog ostrva. Nakon kupovine, ruski oligarh Mihail Slipenčuk bio je na određeni način ucenjen, jer mu je naloženo da na račun privatne firme, čiji je vlasnik jedan srpski biznismen, treba da uplati 23 miliona evra za navodnu urbanističku dozvolu.

Iza transakcije ruskog oligarha stajao je još jedan poznati srpski biznismen, koji je, od 23 miliona evra, uplatio samo osam miliona, a kasnije je na njega u Beorgadu pokušan atentat, koji je jedva preživeo.

 

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd