Utorak 19. mar 2024.
nasilje

MOLIM INSTITUCIJE DA MI VIŠE NE POMAŽU: Potresna ispovest žene koju je bivši muž držao zarobljenu satima

Foto: Profimedia
Žena koju je sa decom satima držao zarobljenu u stanu bivši partner opisala je agoniju kroz koju je prošla.

Žena je za Dnevnik Nove TV rekla da strahuje od izlaska bivšeg iz istražnog zatvora ali i upozorila na niz propusta institucija koje je, kaže, nisu zaštitile.

- Problem s bivšim partnerom traje već godinu i po, zapravo. Otkad sam se vratila iz sigurne kuće sa decom. Bivši suprug mi je u jednom trenutku pretio pištoljem. Posle toga je pokušao da se povredi ispred moje zgrade istim tim pištoljem. Zatim sam ga prijavila za ugradnju GPS uređaja u auto zbog čega je opet priveden. Nakon dva meseca je opet pušten i od tad je konstantno kršio mere zabrane prilaska, ispričala je žena.

TRESLO SE TLO U HRVATSKOJ! Zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihtera registrovan kod Bjelovara

TRESLO SE TLO U HRVATSKOJ! Zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihtera registrovan kod Bjelovara

"AKTUELNA VLADA NIJE U STANJU DA ISPUNI REFORME" Oštra poruka iz Brisela Crnoj Gori: Nijedno poglavlje nije zatvoreno

"AKTUELNA VLADA NIJE U STANJU DA ISPUNI REFORME" Oštra poruka iz Brisela Crnoj Gori: Nijedno poglavlje nije zatvoreno

"UZEO SI PARE DRITANE": Uzavrela atmosfera u Crnoj Gori, ispred zgrade Vlade TRAŽE SMENU ABAZOVIĆA (FOTO/VIDEO)

"UZEO SI PARE DRITANE": Uzavrela atmosfera u Crnoj Gori, ispred zgrade Vlade TRAŽE SMENU ABAZOVIĆA (FOTO/VIDEO)

Kaže i da je institucije nisu zaštitile, niti obavestile da joj je bivši pušten na slobodu.

- Ne, nisam znala, niko me o tome nije obavestio. Da sam znala, verovatno bih preuzela neke druge mere, sklonila bih se sama kao što sam i celo leto provela kod rodbine, jer sam isto igrom slučaja saznala da je pušten u sedmom mesecu, o tome nisam bila obaveštena, rekla je žena.

Ispričala je i da je tog 15. januara dobila informaciju da je njen bivši viđen u njenoj zgradi ali inspektor koji je preuzeo njen slučaj nije bio na poslu pa joj je rečeno da ga pozove drugi dan. A onda joj je bivši suprug upao u stan.

Kaže i da je proteklih godinu i po dana slala prigovore policiji, MUPu, ministru, Centru za socijalni rad, sudovima... ali da pomoć nije dobila. Nakon sveta, institucijama više ne veruje.

- O institucijama mislim da od njih nema nikakve pomoći i da u ovakvim situacijama svojim postupanjem samo puno otežavaju žrtvi, rekla je.

Protiv njenog bivšeg supruga, kaže, trenutno se vodi više postupaka, a ni u jednom nije doneta presuda.

- Sad trenutno vodimo pet postupaka. Prvi postupak traje godinu i 4 meseca i ne vidi se kraj, a drugi postupci još nisu ni započeli, rekla je i dodala da se Centar za socijalni rad ne pojavljuje na ročištima.

- Centar za socijalni rad je upoznat apsolutno sa svime. Ako je moguće, ovim putem bih ih zamolila da mi odgovore na pitanje zašto se ne pojavljuju na ročištima i zašto su na sudu tražili za njega ukidanje mera zabrane prilaska uz obrazloženje da bi mu trebalo ukinuti mere zabrane prilaska u odnosu na decu jer su deca navikla da žive u poremećenim odnosima,- rekla je.

Od Centra, kaže, nije dobila nikakvu pomoć.

- Ne, nisam dobila njihovu pomoć... Oni uvek isto kažu, da nisu dobili od policije, da ne znaju ništa, oni ne znaju jer njima nije sud javio... Zapravo, niko nikom nije javio, niko ništa ne zna.

Sad više ne veruje da je institucije mogu zaštititi.

- Ne, čak ih molim da mi više ne pomažu, rekla je ona.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd