fbpx
Skip to main content
Milena Radulović

NAKON ISPOVESTI MILENE RADULOVIĆ CEO REGION JE NA NOGAMA! Progovorile i hrvatske glumice: "Uvalio mi je..."

Foto: Instagram
Inicijativu su pokrenule četiri koleginice.

Nakon što je glumica Milena Radulović (25) sa još nekoliko devojaka, među kojima su i maloletnice, policiji prijavila da ih je silovao ili seksualno uznemiravao učitelj glume, Miroslav Mika Aleksić (68), pokrenuta je Fejsbuk stranica "Nisam tražila" koja je puna anonimnih svedočenja glumica iz regiona.

JOŠ 20 DEVOJAKA PRIJAVILO MIKU ALEKSIĆA: Broj žrtava se konstantno povećava, policija zatrpana novim prijavama

JOŠ 20 DEVOJAKA PRIJAVILO MIKU ALEKSIĆA: Broj žrtava se konstantno povećava, policija zatrpana novim prijavama

OGLASILA SE ŽENA MIKE ALEKSIĆA I OTVORILA DUŠU: Evo šta je rekla nakon skandala o kojem bruji Srbija

OGLASILA SE ŽENA MIKE ALEKSIĆA I OTVORILA DUŠU: Evo šta je rekla nakon skandala o kojem bruji Srbija

MIKA ALEKSIĆ ZLOSTAVLJAO UČENICE OD 2008. GODINE? Javnosti poznati novi jezivi detalji istrage protiv učitelja glume

MIKA ALEKSIĆ ZLOSTAVLJAO UČENICE OD 2008. GODINE? Javnosti poznati novi jezivi detalji istrage protiv učitelja glume

- Jedan hrvatski filmski reditelj govorio mi je u kafiću za šankom gnusne stvari poput: "A kako bi bilo da sad ti meni po*ušiš?" ili "Hajde da se kre*nemo u wc-u", nasrćući na mene i plazeći ispred mene u mom najintimnijem prostoru. Nakon što sam mu rekla da je dosadan, odvratan i da me ne zanima, dao je sebi za pravo da me prati kada sam izašla napolje na vazduh. I na ulazu u kafić pribio se na mene i bukvalno mi uvalio jezik u usta, nakon čega sam bila prisiljena odgurnuti ga od sebe. Glumica sam i zbog ovakvih ljudi i događaja sve više mi se gadi moj posao - jedno je od tih svedočenja, i to iz Hrvatske.

- Reditelj mi je otvoreno rekao da ću dobiti ulogu, ali samo ako ja isto tako učinim nešto lepo za njega. Dok je to govorio, stavio mi je ruku na butinu, a kad sam je sklonila i otvoreno rekla da ne mislim spavati sa njim za ulogu, rekao je da sam si upravo zabetonirala karijeru u celom regionu - stoji u još jednom anonimnom zapisu.

Inicijativu su pokrenule četiri koleginice, bivše studentkinje na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu: Ana TikvićNadine MičićMatea Mavrak i Asja Krsmanović.

- Iako poznajemo žene čije smo ispovesti objavile, i same nas je iznenadio broj ispovesti koje smo dobile. Krenulo je kao spontana inicijativa jer su sve administratorke stranice bile podstaknute činjenicom da se u sredini u kojoj živimo, konstantno čudimo i osuđujemo nasilje koje se događa ženama u drugim sredinama, ali same nismo spremne govoriti o tome. Dakle, pravimo se da se to kod nas ne događa. Žene koje se bave javnim profesijama često se percipiraju kao privilegovane članice društva, a to u praksi izgleda puno drugačije. Shvatile smo da većina žena još nije spremna izaći iz anonimnosti kada je u pitanju rodno zasnovano nasilje, ali je jako važno da stvorimo prostor za razgovor i da stavimo do znanja našoj javnosti da se i to dešava kod nas.

- Ona je logičan odgovor na ono najčešće opravdanje nasilnika: "Sama je to tražila". Niko nasilje ne traži. Niko ga ne želi. Ono se ne događa zbog nas, nego nama. Jedan od najčešćih komentara na društvenim mrežama na ispovest Milene Radulović je upravo to da je to sama tražila jer je izabrala bavljenje glumom. Jedan komentator je išao toliko daleko da je njegov autor napisao da se to njegovoj ćerki nikada ne bi moglo dogoditi, jer joj ne bi dopustio da bude glumica. Žao nam je što ta osoba ne shvata da će se neki pokušaj nasilja njegovoj ćerki gotovo izvesno dogoditi barem jednom u životu, a da zbog takvog stava svog oca i mnogih njemu sličnih, neće biti u stanju da se odbrani od nasilja, niti ga procesuirati na pravi način - zaključile su.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd