fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

NATO MILO ŽESTOKO UDARIO NA RUSIJU! Đukanović optužuje Moskvu za iscenirani državni udar

Foto: Profimedia/ilustracija
Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je da presuda Višeg suda za pokušaj terorizma u toj državi na izborni dan 2016. i reakcija opozicije nikoga nije iznenadila, iako je opozicija poverovala da će do ostvarenja svojih ciljeva doći služenjem tuđim interesima.

Ðukanović je u intervjuu podgoričkim Dnevnim novinama, upitan može li se pokušaj terorizma ponoviti na izborima naredne godine, rekao da veruje da će tako nešto neponovljivo, mada je, kako kaže, nezahvalno baviti se prognozama takve vrste.

- Uostalom, imamo državu koja je pokazala sposobnost i odlučnost da adekvatno reaguje i u tako nepredvidivim situacijama - naveo je Ðukanović.

Predsednik smatra i da presuda 9. maja i reakcije opozicije na nju nikoga nisu iznenadili.

Milo sa bratom oteo STRICU UŠTEĐEVINU! Milan otkrio BRUKU - "Mislio sam da će me ubiti"

Milo sa bratom oteo STRICU UŠTEĐEVINU! Milan otkrio BRUKU - "Mislio sam da će me ubiti"

Mitropolit Amfilohije DAO BLAGOSLOV BORBI PROTIV MILA: Zalaže se da OPOZICIONARI PRUŽE SNAŽAN OTPOR

Mitropolit Amfilohije DAO BLAGOSLOV BORBI PROTIV MILA: Zalaže se da OPOZICIONARI PRUŽE SNAŽAN OTPOR

STRIC MILA ĐUKANOVIĆA RAZOČARAN: Kosti mog đeda je izvadio iz groba i bacio, da svom ocu napravi mauzolej!

STRIC MILA ĐUKANOVIĆA RAZOČARAN: Kosti mog đeda je izvadio iz groba i bacio, da svom ocu napravi mauzolej!

- Usled evidentne političke nemoći, pa i diletantizma opozicija je poverovala da će do ostvarenja svojih ciljeva doći služenjem tuđim interesima, koje obavezno u finalu završava izdajom. Da ne okolišamo, tako se to svuda u svetu zove. Kad vam je majčica tuđa, a ne svoja država. I kad još krenete da služite interesima "majčice", bez obzira što su protiv interesa države u kojoj ste rođeni, i vi i svi vaši preci. Očekujući da vas “majčica” pomogne kešom, ili plaćajući razne Šavive i Asade u milionskim iznosima - naveo je Ðukanović.

Kaže i da se tu nema šta novo otkriti. 

Mesecima uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, kroz gotovo svakodnevne medijske nastupe, navodi Đukanović, imali smo otvorene pretnje i upozorenja Crnoj Gori sa relevantnih moskovskih političkih adresa.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Šta će nam se dogoditi ako ne poslušamo njihov savet. Tako su oni, zapravo sami pisali svoju optužnicu, a da možda nisu bili ni svesni toga. Ili su verovali da će nas tako uplašiti, i da ćemo odustati od svojih državno-političkih planova - naveo je crnogorski predsednik i dodao:

- A da će nas, ostanemo li nerazumni, uz podršku moćnih mentora-ukloniti. Bilo kako. Pošto se nije dogodilo ni jedno ni drugo, oni su ostali ogoljeni. Dokumentovano, s rukama u tuđem džepu. I sad su uvređeni što su otkriveni. Ne marim za njihovu jadikovku. O svojim delima i njihovim posledicama moramo svi na vreme misliti. Crna Gora je pokazala da je dorasla i ovakvim izazovima - istakao je Ðukanović.

Govoreći o bojkotu parlamenta, dela opoziicije, kako kaže Ðukanović najbolje govori o političkoj zrelosti njegovih protagonista.

- Ne znam da li postoji nešto slično u svetu, ali znam da ne postoji druga mogućnost i drugo mesto osim parlamenta za rešavanje tog pitanja - poručio je Ðukanović.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Zmaj's picture

Zmaj

djukanovicu valjala ti je Rusija kad si dolazio na vlast. Zvao si je bratom. Kleo si se u Rusiju. E moj Milo.

5 | 7

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
13 Beograd