Skip to main content
Crnogorska vojska

NATO želi Crnogorce u Iraku: Milova vojska u borbi za američke interese

Foto: Profimedia
NATO misija u Iraku otvorena je za sve članice i partnere i rado bismo pozdravili crnogorsko učešće u ovoj misiji, rekao je zvaničnik Alijanse na brifingu u sedištu NATO, a prenosi podgorička štampa.

On je rekao da, ukoliko je Crna Gora dostavila pismo namere da se priključi misiji, ono još nije došlo do stepena političkog odlučivanja o učešću, ali bi trebalo da je u proceduri.

- Sledeći korak bio bi da razmotre ponudu koju je dostavila Crna Gora i da procene da li time popunjavaju praznine koje imaju. Ako ne, oni će reći ne i ponuditi nešto drugo. Ako da, kontaktiraće s Crnom Gorom i reći da će ih nominovati za potencijalnog partnera u operaciji - pojasnio je on, dodavši da pre samog učešća predstoji usaglašavanje pravnih i finansijskih detalja.ž

CRNOGORCI U SMEĆU: Plaža u Igalu zatrpana otpadom, more izbacilo gomilu đubreta (FOTO)

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, rekao je prošlog meseca da je Crna Gora zainteresovana za logističke pozicije na aerodromu u Bagdadu, gde bi mogla da pošalje jednog ili dva oficira. Misija u Iraku pokrenuta je na julskom Samitu NATO u Briselu i usledila je na zahtev Vlade u Bagdadu.

MILOGORCI PREKRAJAJU MRTVE, a svoj obraz kaljaju: Brisanjem reči "SRPSKI" sa grobova ne mogu promeniti istoriju

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, kazao je novinarima na marginama tog samita da Crna Gora ima nameru da pošalje vojnike u Irak.

*BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd