fbpx
Skip to main content
Zdravko Krivokapić

NOVA VLADA U CRNOJ GORI ĆE PRVO POVUĆI SPORNI ZAKON? DF javnosti poslao jasnu poruku!

Foto: Profimedia
Na razgovor s Krivokapićem nije se odazvao Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

U odvojenim razgovorima s kandidatom za mandatara vlade Zdravkom Krivokapićem, kao uslov svih budućih dogovora Andrija Mandić i Milan Knežević su zatražili da se pre nego što bude formirana vlada povuče Zakon o slobodi veroispovesti, a da nakon toga država Crna Gora potpiše temeljni ugovor sa Sinodom Srpske pravoslavne crkve i patrijarhom Irinejom.

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

Fakultet društvenih nauka dobio sedam akreditacija

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da DF traži kao preduslov "za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon o slobodi veroispovesti, jer smo to obećali građanima". Kako je rekao, nakon toga se "stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori, a tek onda ćemo se dogovarati o personalnim rešenjima u vladi".

- Spremni smo da podržimo Zdravka Krivokapića za mandatara buduće vlade i to ćemo saopštiti na konsultacijama kod predsednika države - poručio je Knežević.

Rečeno je da je isti zahtev Krivokapiću izneo i Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić.

Na razgovor s Krivokapićem nije se odazvao Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

- Sa gospodinom Krivokapićem ću razgovarati kada bude premijer. Za sada je samo kandidat naše koalicije za to mesto. On ima podršku za izbor naših pet poslanika. Podržaćemo vladu, ali bićemo njeni korektori u parlamentu i u samoj vladi ako u njoj budemo participirali”, rekao je Medojević. "Vladu nećemo rušiti, ali nećemo ni ćutati kad vidimo da nešto nije dobro".

On je dodao da između njih i Krivokapića "skoro da nema nikakvih nejasnih pitanja”.

Više niko ne sumnja da će Krivokapić uspeti da formira vladu, za čije vođenje su ga Mandić, Knežević i Medojević imenovali. Njih trojica su nakon jučerašnjih i prekjučerašnjih razgovora s budućim premijerom saopštili da će podržati vladu, a jedan od njih je za naše novine kazao:

- U manastiru Dajbabe početkom septembra podržali smo Krivokapića za mandatara, a on je podržao nas za ključne funkcije u vladi.

Krivokapić je razgovarao i s liderom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem i Prave Crne Gore Markom Milačićem. Očekuje se da nastavi razgovore i sa ostalim konstituentima koalicije Za budućnost Crne Gore, a zatim i sa liderima Demokrata i URA. Veruje se da će u narednim danima Krivokapić razgovarati sa predstavnicima nacionalnih manjina.

U tajnosti se za sada čuvaju ne samo imena mogućih ministara, već i to koje resore traže koalicioni partneri. Smatra se da je Krivokapić već sačinio širi spisak ljudi koje planira da uvrsti u uži i širi krug vlade i da je reč o "ekspertima sa akademskim zvanjima, ali bez nekih iskustva u rešavanju brojnih problema s kojima buduća vlada treba da se uhvati ukoštac".

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd