Skip to main content
Vojska Republike Srpske

NOVI PUCNJI U HEROJE! Drske PLJAČKE grobova SRPSKIH JUNAKA kaljaju USPOMENU na JUNAŠTVO

Foto: Facebook/printscreen/Војска Републике Српске
Samo u poslednje vreme, slučajno ili ne, sa groblja u Srpskoj, još uvek nepoznati počinioci ukrali su biste trojice odlikovanih ratnih heroja Vojske Republike Srpske?!

Ove bizarne i neljudske krađe izazvale su ogorčenje njihovih porodica i saboraca, ali se stiče utisak da bi reakcija pre svih istražnih organa i kompletne javnosti, recimo u Federaciji BiH, bila daleko žešća da je reč o njihovim odlikovanim šehidima.

SPAJA IH MRŽNJA PREMA SRBIMA: Hrvati se raduju izbacivanju svega srpskog iz Crne Gore

Ovih dana oglasilo se Udruženje veterana Specijalne jedinice "Peša" sa zahtevom policiji Brčko distrikta da što pre pronađu osobe koje su ukrale bistu komandanta VRS Boška Perića Peše. Nestanak biste sa groblja u selu Ražljevo, nadomak Brčkog, otkrili su veterani 29. decembra prilikom posete grobu svog ratnog komandanta.

- Tražimo da počinioci budu pronađeni, a bista vraćena na njeno mesto - poručili su saborci i poštovaoci legendarnog Peše, koji je u 22. godini života poginuo 1994. na majevičkoj Lisači. Odlikovan je Ordenom Milana Tepića, a posthumno i Ordenom Obilića.

Pronađeno telo u travničkoj kafani: Gazda ležao u lokvi krvi, konobarica glavni osumnjičeni

Policija još od septembra prošle godine traga za lopovima koji su sa seoskog groblja u Šereg Ilovi, kod Prnjavora, odneli bronzane biste sa spomenika legendarnom ratnom komandantu Motajičkog bataljona majoru Nedeljku Suvajcu Pepi i njegovom posinku Goranu Popadiću Topu, u 21. godini poginulom komandiru specijalne jedinice Vojske Republike Srpske.

- Ovu bizarnu i sramnu krađu doživljavamo kao nove pucnje u one koji su junački branili ovu zemlju, u kojoj im ni mrtvim nema mira - ogorčena je Gorani Suvajac Milijaš (42), kćerka i sestra upokojenih, koja je i prijavila slučaj policiji. Goran je posthumno odlikovan srebrnom medaljom za hrabrost. Dvaput ranjavan i isto toliko puta odlikovan, sa ordenima Miloša Obilića i Zasluga za narod, Pepa je preminuo 2003. u drugom mandatu predsednika prnjavorske BO.

REČE MI JEDAN ČO’EK... : Predsednik Atlas grupe objavio novi snimak uz brutalne komentare! (VIDEO)

Ukupna vrednost ukradenih bista u Prnjavoru je 18.000 KM, a u policiji, barem zasad, veruju da su one završile u rukama onih koji ne biraju sredstva da steknu materijalnu korist. 

Samo poslednjih meseci više od deset bista je ukradeno na grobljima banjalučke i dobojske regije. Nema sumnje da je reč o dobro organizovanim kriminalcima.

Hrvati KIPTE OD BESA zbog pesme! Hajka na srpskog vladiku: HOĆE DA MU SUDE

- Simptomatično je to da je u kratkom vremenu, i trećem odlikovanom borcu VRS, sada i u Brčkom, ukradena bista. To nam nalaže da dodatno širom otvorimo oči, kako bi se kaznili prestupnici - kaže izvor "Novosti" iz policije.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd