Skip to main content
Bosanska policija

Odbačena prijava protiv Nedeljkovića: Nije zloupotrebio broj namenjen dečaku obolelom od leukemije

Foto: Profimedia
Krivična prijava koja je podneta protiv Nenada Nedeljkovića (50), ovlašćenog lica u Udruženju "Moj život je u vašim rukama" iz Gradiške, zbog sumnje da je zloupotrebom broja, namenjenog za pomoć bolesnom dečaku, prisvojio 6.000 KM, odbačena je nakon što je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci donelo Naredbu o obustavljanju istrage zbog nedostatka dokaza, te ustanovilo da ne postoji osnovana sumnja da je učinio krivično delo prevare.

Nedeljković je prikupljao novac za lečenje dečaka iz Doboja, obolelog od leukemije, ali je prilikom otvaranja humanitarnog broja 17005 kod operatera ostavio svoj račun u Sberbanci, umesto računa koji su roditelji otvorili u Unikredit banci.

Policiji su prezentovana punomoćja, te je ustanovljeno da je Nedeljković bio ovlašćen da podiže novac i da je porodica izjavila, kao i lekari, da je kupio potrebne ampule za lečenje bolesnog dečaka. 

Nedeljković tvrdi da "kampanju protiv njega vodi predsednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima u Gradišci" "jer mu šmeta što je iz Srbije". 

- Gospodin Šinik je prijavljivao policiji "kako sam ja mogao iz Srbije da dođem, da otvorim humanitarnu organizaciju". On je mene optužio da sam od malog ukrao 6.000 KM, da sam novac uzimao u svoj džep. Protiv njega ću podneti krivične prijave zbog kleveta  – tvrdi Nedeljković.

Dragoslav Šinik je na navode Nedeljkovića odgovorio da "protiv dotičnog postoji više krivičnih prijava", ali da tvrdi da nema informacije o svakoj pojedinačno. On navodi da je Nedeljković navodno "potkupio dečakovog oca" da ga on ne bi optuživao pred tužilaštvom. 

On kaže da je sve informacije koje je imao dostavio policiji. Šinik tvrdi da je ovu informaciju o "prevari" sa 6.000 KM on "dobio iz policije" i da su ga "zvali mediji da uzmu izjavu". 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd