fbpx
Skip to main content
vladika Joanikije

"ODLAZEĆA VLAST POKAZALA DA JOJ LEKA NEMA" Vladika Joanikije se oglasio povodom SKANDALOZNIH odluka u Crnoj Gori!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Povodom odluke da se protjera ambasador Srbije Vladimir Božović oglasio se i episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije.

Iz resora odlazećeg crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića saopšteno je da je ambasador Božović proglašen nepoželjnim sa obrazloženjem da je u petak, kako navode, nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda.

KORONA POTPUNO SLOMILA HRVATSKU: Nižu se crne brojke

KORONA POTPUNO SLOMILA HRVATSKU: Nižu se crne brojke

JOANIKIJE NEGATIVAN NA KORONA VIRUS? Poznato u kakvom je stanju budimljansko-nikšićki episkop

JOANIKIJE NEGATIVAN NA KORONA VIRUS? Poznato u kakvom je stanju budimljansko-nikšićki episkop

"VIŠE HRVATA UMIRE, NEGO ŠTO SE RAĐA I VENČAVA" Stručnjaci tvrde da je korona kod komšija zakucala ekser u kovčeg

"VIŠE HRVATA UMIRE, NEGO ŠTO SE RAĐA I VENČAVA" Stručnjaci tvrde da je korona kod komšija zakucala ekser u kovčeg

Time je, smatraju, srpski diplomata još jednom na "najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo".

- Povodom odluke da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića odlazeća vlast Crne Gore je imala višestruko zlu nameru, da podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima crnogorskog društva, naročito među braćom Pravoslavne vere, da izazove recipročne mere od strane Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje - kazao je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije.

- Ovim potezom odlazeća vlast, kao i nebrojeno puta do sada, pokazala je da joj leka nema, osim ako se neko od njenih pripadnika jednoga dana pokaje. Daj Bože! Uvereni smo da ogromna većina naroda ove zemlje želi vlast koja će učiti i poštovati istoriju Crne Gore kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, sužava ili zloupotrebljava, koja će negovati unutrašnji dijalog radi stabilnosti države i međusobnog uvažavanja onih koji različito misle i veruju, kojoj neće biti potrebni diplomatski skandali i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu, a i šire, znati da uspostavi najbolje odnose. Posebno sa bratskom Srbijom - kazao je Joanikije.

Nada se da će nova vlast Crne Gore posvetiti punu pažnju izmirenju zavađenih i otklanjanju višedecenijskih podela u narodu.

- Moleći se Bogu za spasenje svih, verujućih i neverujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav verujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podela među braćom i bratskim državama. Želeći da svim pravoslavnim hrišćanima ovaj Božićni post, koji je tek počeo, donese duševno i telesno zdravlje i duhovno prosvetljenje od izvora večne svjetlosti Bogomladenca Hrista, da bismo živeli u međusobnoj slozi i ljubavi sa svim ljudima dobre volje, istrajno radeći na opštem dobru i na takav način svedočili patriotizam i odanost svojoj otadžbini Crnoj Gori - ističe Joanikije.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd