fbpx
Skip to main content
Vikto Orban

ORBAN OBJAVIO "RAT" EU! Došlo je vreme da branimo hrišćansku baštinu! Za mađarsku decu daje 31.000 evra

Foto: Reuters
"Potrebno nam je mnogo više mađarske dece"

Nije jednom mađarski premijer Viktor Orban podigao prašinu, ali će ovog puta biti potrebno mnogo više vremena da se ona slegne. Apsurdno, pozivajući na izbore za Evropski parlament u maju, Orban je nadmašio i samog sebe u kritikama Briselu. Istovremeno, najavio je podsticajne mere za natalitet, uz reči, koje je najveći deo planete protumačio kao nacionalističke, a neki i kao rasističke. "Potrebno nam je mnogo više mađarske dece", poručio je Orban.

Nove američke malverzacije na Balkanu: Otkrivene tri zamke NATO-a za Republiku Srpsku

Ponovo je došlo vreme da Mađarska brani svoj nacionalni identitet, svoju hrišćansku baštinu, smatra Orban. U govoru o stanju nacije evropske izbore okarakterisao je kao "poslednju bitku". Objavio je "rat" EU, konstatacijom da je "Brisel glavni bastion Internacionale, a da je njegovo sredstvo useljavanje". Ono ne može biti negativnije, jer vodi "porastu kriminala, koji je naročito usmeren na žene", a uz to dozvoljava "prodiranje virusa terorizma".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- U useljeničkim zemljama, nastali su hrišćansko-muslimanski svetovi, u kojima udeo hrišćana stalno opada - rekao je Orban.

Budimpešta je zaratila i sa članicama Višegradske grupe, kad je odnos prema Rusiji i Kini u pitanju. Isti razlog doveo je i do zatezanja veza sa SAD, koje se plaše da će "Orban igrati kako Moskva svira".

Mere za mađarski natalitet

Žene do 40 godina, uz prvu udaju dobijaju kredit od deset miliona forinti (31.000 evra). Otplata se, po rođenju prvog deteta, obustavlja na tri godine, posle drugog otplaćuje se trećina, a nakon rođenja trećeg deteta kredit se briše. Deke i bake, koje se brinu o unucima, dobiće finansijsku podršku. Porodice sa bar troje dece imaće pri kupovini automobila sa najmanje sedam sedišta subvenciju od 7.800 evra. Žene sa četvoro ili više dece doživotno se oslobađaju poreza na lični dohodak.

Zbog toga se u ponedeljak, u Budimpešti, šef američke diplomatije Majk Pompeo sastao sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom. Prema navodima iz Vašingtona, Pompeo nosi zabrinutost u vezi sa mađarskom podrškom rusko-turskom gasovodu "Turski tok". Vašingtonu je trn u oku i moskovsko finansiranje mađarske nuklearne elektrane Paks

Milo, nema ti nazad: POTVRĐENE MUTNE RADNJE Đukanovića i njegovog ODBEGLOG BANKARA!

- Mađarska nema nameru da učestvuje u svađama velesila i ne želi da gradi odnose s Kinom i Rusijom na osnovu zahteva iz Vašingtona - kazao je mađarski politički analitičar Gabor Štir, u izjavi za Sputnjik. - Orban želi da Mađarska bude što nezavisnija u političkom smislu. To ne znači da ćemo napustiti NATO.

LOCIRAN UBICA iz odreda EL MUDŽAHEDIN: Spazili ga MEŠTANI JEDNOG SELA! Oči u oči sa decom na nasipu!

Mediji podsećaju da u Mađarsku stigne skoro trećina kineskih investicija ka centralnoj i istočnoj Evropi. Prema podacima iz 2017. godine, Kina je u mađarsku ekonomiju uložila ukupno četiri milijarde dolara, otvoreno je oko 10.000 radnih mesta. Realno, međutim, u ekonomskom smislu EU je i dalje najvažniji partner Mađarske. Iste, 2017, Mađarska je od Brisela dobila nešto više od četiri milijarde evra. Spoljna trgovina Mađarske, u procentu od čak 80, zavisna je od EU, pre svih članica, od Nemačke. Zato će se Orbanov najnoviji govor u EU dugo pamtiti.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd