Skip to main content
Menjačnica

PAZITE, OVO MOŽE I VAMA DA SE DESI! Otišao do menjačnice da zameni 12.000 dinara, a naseo na BEZOBRAZNU PREVARU!

Foto: Profimedia
Šta biste vi učinili da ste na mestu ovog mladića?

Ukoliko se nađete u Hrvatskoj i želite da promenite 800 kuna (oko 12.000 dinara) u evre u nekoj menjačnici će vam isplatiti oko 109 evra. Naime, to je trenutni kurs jedne lokalne menjačnice u Splitu.

Međutim, ako dođete u Italiju, e onda će vas pokrasti za punih 40 evra, a o čemu svedoči mladi Dubrovčanin Borna Butijer.

- Menjačnica se nalazila u jednoj od glavnih venecijanskih ulica te sam očekivao malo nepovoljniji kurs, no nije mi palo ni na kraj pameti da ću za 800 kuna dobiti 70 evra. Po dobitku računa sam se požalio radnici da ga stornira, međutim rekla je da to nije moguće. Revoltiran ponašanjem i pristupom radnice objavio sam račun na društvenim mrežama. Dolazim iz Dubrovnika, na koji se turisti, pogotovo Italijani, stalno žale na cene i to je tema brojnih rasprava pa eto i malo druge strane priče: u Veneciji 11,5kn platite za 1€ - kaže Borna.

Pupovac poručio HRVATSKIM vlastima: Glave koje vode zemlju da je izvuku iz KALJUGE

Pupovac poručio HRVATSKIM vlastima: Glave koje vode zemlju da je izvuku iz KALJUGE

I sada zamislite da Venecijom prođe hiljade turista svaki dan, samo se može pretpostaviti koliko su zaradili na ovakvoj svakodnevnoj besramnoj krađi posetilaca tog grada.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd