fbpx
Skip to main content
Brano Mićunović

POD VELOM MISTERIJE: Šta se dešava sa tajnim agentom koji je Brana Mićunovića posećivao u ćeliji?

Foto: Profimedia/Facebook/Brano Mićunović
ANB krije da li je i kako kažnjen agent koji je u zatvorskoj ćeliji posetio Branislava Brana Mićunovića.

Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) krije da li su i kako kaznili tajnog agenta Ljubišu Asanovića, koji je u zatvorskoj ćeliji posetio Branislava - Brana Mićunovića.

Najtraženiji lux hoteli 4* i 5* u Crnoj Gori po ceni već od 302 € GRATIS smeštaj za dvoje dece do 15 godina!

Najtraženiji lux hoteli 4* i 5* u Crnoj Gori po ceni već od 302 € GRATIS smeštaj za dvoje dece do 15 godina!

U KRAĐU PORŠEOM: "Pao" dvojac jer su baki od 99 godina ukrali sat

U KRAĐU PORŠEOM: "Pao" dvojac jer su baki od 99 godina ukrali sat

"ISTO UBEĐIVANJE I NEMOĆ DA BILO ŠTA POSTIGNU" Dodik bez optimizma dočekuje u ponedeljak Metjua Palmera

"ISTO UBEĐIVANJE I NEMOĆ DA BILO ŠTA POSTIGNU" Dodik bez optimizma dočekuje u ponedeljak Metjua Palmera

Asanović je suspendovan 6. januara, nakon što je u budvanskoj stanici policije bez znanja i ovlašćenja svojih starešina 6. januara posetio tada uhapšenog Mićunovića.

- Obaveštavamo (vas) da su disciplinski postupci, kao i podzakonski akti koji uređuju tu oblast u ANB, označeni stepenom tajnosti, te shodno tome ne možemo dostaviti tražene podatke - odgovorili su iz tajne službe na čijem čelu je Dejan Vukšić.

Asanović je, nakon privođenja Branislava Mićunovića, Srđana Mićunovića i Save Vujovića zbog ilegalnog oružja, ušao u policijske prostorije za zadržavanje i posetio Nikšićanina koji godinama slovi za šefa crnogorskog podzemlja. Starešine su ga odmah suspendovale, oduzeli mu značku i pištolj i pokrenuli disciplinski postupak protiv njega.

Tada je nezvanično rečeno da je Asanović nadređenima u Agenciji rekao da je Branislava Mićunovića posetio jer su dugogodišnji prijatelji.

Nije poznato da li je zbog omogućavanja te posete disciplinski ili krivično procesuiran bilo ko iz budvanske policije.

Brano Mićunović
Foto: Facebook

Iako je godinama označavan kao šef crnogorskog podzemlja, Mićunović je retko hapšen.

Lisice na ruke stavljene su mu u oktobru 2000. godine, zbog optužbi da je ubio tada dvadesetogodišnjeg Nikšićanina Radovana Raca Kovačevića. Kovačević je teško ranjen u noći između 6. i 7. oktobra 2000. u oružanom obračunu u kazinu hotela "Podgorica", odakle je prevezen do Kliničkog centra. Ubica je uspeo da u trenutku dok su ga iznosili iz kola priđe i naočigled medicinskog osoblja u njega ispali hitac. Nedugo zatim, Mićunović je optužen da je na ulazu u Urgentni blok, iz bezobzirne osvete, ubio Kovačevića, ali je u novembru 2007. pravosnažno je oslobođen optužbi.

Štrajk odložio suđenje

Zbog štrajka advokata u kotorskom Osnovnom sudu odgođeno je suđenje Srđanu Mićunoviću, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. To je kazao portparol tog suda, sudija Špiro Pavićević.

Mićunoviću se sudi zbog optužbi da se 6. januara Budvom vozio naoružan.

Sva trojica uhapšena su nakon što su u njihovom vozilu službenici Uprave policije pronašli dva pištolja i protiv njih je podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Srđan Mićunović preuzeo je krivicu za oružje, a sva trojica su nakon dva dana pušteni da se brane sa slobode.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd