fbpx
Skip to main content
crnogorska policija

POLICIJA IZDALA SAOPŠTENJE "Pali" kavčani: Igor Božović i njegov sin Vladimir uhapšeni u Portugalu

Foto: Profimedia/ilustracija
Za navodnim pripadnicima kavačkog klana policija traga godinama.

Igor Božović (50) i njegov sin Vladimir Božović (30) uhapšeni su u Portugalu po poternici NCB Intertpol Podgorica, rečeno je iz Uprave policije nezvanično.

CELA CRNA GORA TRAŽI MALU KJARU: Od devojčice i dalje ni traga ni glasa, nestala dok je šetala psa u mestu kraj Kotora

CELA CRNA GORA TRAŽI MALU KJARU: Od devojčice i dalje ni traga ni glasa, nestala dok je šetala psa u mestu kraj Kotora

FOLIRANT NAD FOLIRANTIMA! KRIVOKAPIĆ RADIO SVE DA BI SE DOMOGAO FOTELJE: Srbovanjem došao do ogromnih prihoda!

FOLIRANT NAD FOLIRANTIMA! KRIVOKAPIĆ RADIO SVE DA BI SE DOMOGAO FOTELJE: Srbovanjem došao do ogromnih prihoda!

"ZABRANJENO PISANJE ĆIRILICOM" NEVIĐENI SKANDAL HRVATSKE POŠTE! Srbinu vratili pošiljku uz pečat i poruku

"ZABRANJENO PISANJE ĆIRILICOM" NEVIĐENI SKANDAL HRVATSKE POŠTE! Srbinu vratili pošiljku uz pečat i poruku

Kako je saopšteno iz Uprave policije, dva visokorangirana člana organizovane kriminalne grupa iz Kotora  uhapšeni su u saradnji Nacionalne policije Portugalije, Uprave policije i Europola.

- Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih podataka službenika Sektora za borbu protiv kriminala – Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Eurpol SIRENE, sa partnerskom službom iz Portugalije, a uz podršku Europol-a i ENFAST mreže, danas su u Portugaliji u gradu Redondo locirana i lišena slobode dva međunarodna tražena lica koje potražuje NCB Interpol Podgorica I.B. (56) i V.B. (30) oba lica iz Kotora - navodi se u saopštenju policije.

Igor Božović se potraživao radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Vladimir Božović, navode iz policije, traži se radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku zbog sumnje da je izvršo krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj iznude u saizvršilaštvu, teško delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Naime, I.B. se sumnjiči da je od početka novembra 2011. godine pa na dalje, na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu organizaciju zajedno sa S.K. koja je imala za cilj vršenje više krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža kazna, u kojoj je za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih dela u budućnosti, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije u pravcu izvršenja krivičnog dela, da obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i da sam vrši krivična dela. V.B. se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije prihvatio da primjenjuje nasilje i zastrašuje druga lica kroz vršenje krivičnih đela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator. On je tako u maju 2016. godine pokušao da iznudi novac u iznosu od preko 30.000 eura od lica K.B., pa je nakon neuspjelog plana, u julu iste godine počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, aktiviravši eksplozivnu napravu koju su prethodno postavili na vozilima oštećenog K.B.

Iz Uprave policije dodaju da su navedena osumnjičena lica prema operativnim podacima visokorangirani članovi organizovane kriminalne grupe iz Kotora, te da je su za njima raspisane međunarodne poternice od 2017. godine.

- Tom prilikom prikupljen je značajan broj saznanja o mogućim lokacijama, kretanju i kontaktima, koja su kasnije razmenjena putem međunarodne operativne policijske saradnje sa partnerskim službama više zemalja i EUROPOL-a. Danas je u gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedeljne akcije portugalske policije, locirana kuća – vila u kojoj su boravila međunarodno tražena lica, nakon čega su oni i lišeni slobode. Prilikom pretresa lica i objekta, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima, a koja su koristila ova međunarodno tražena lica, kao i jedan pištolj - navodi se u saopštenju.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd