fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vuković

PREMINUO POZNATI LEKAR ALEKSANDAR VUKOVIĆ: Pročitao svoj EKG nalaz, pa rekao da ubrzo odlazi sa ovog sveta

Foto: Printscreen/Aleksandar Vuković
Poznati doktor Aleksandar Vuković (56), specijalista interne medicine i vlasnik Zdravstvene ustanove "Dr Vuković", iznenada je u noći između četvrtka i petka preminuo od posledica srčanog udara

Cenjeni lekar i u tri mandata odborniku u SO Prnjavor, je gotovo do poslednjeg daha bio svestan svojih poslednih trenutaka života, a nakon što je pročitao nalaz EKG-a svog srca jasno rekao da zauvek "odlazi sa ovog sveta".

Ko je poslušao Meridian - uzeo je 200.000 DINARA

Ko je poslušao Meridian - uzeo je 200.000 DINARA

"OPREZNO I NAKON PRIMANJA PRVE DOZE" Posle koliko vremena od imunizacije možemo skinuti maske?

"OPREZNO I NAKON PRIMANJA PRVE DOZE" Posle koliko vremena od imunizacije možemo skinuti maske?

VOZAČI, OPREZNO VOZITE: Ukoliko planirate put na Zlatibor prilagodite brzinu, evo kada sa radom počinju RADARI

VOZAČI, OPREZNO VOZITE: Ukoliko planirate put na Zlatibor prilagodite brzinu, evo kada sa radom počinju RADARI

Istaknutom lekaru je pozlilo još u svlačionici sale, nešto iza 22 časa, odmah posle sa prijateljima jednoipočasovnog igranja košarke.

- Aco se prvobitno požalio na bol u želucu, odnosno stomaku. Drugari su ga položili na klupu, ali bolovi su postajali sve jači. On je već tada ispoljio sumnju da bi, zapravo, mogao uslediti infarkt, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Prnjavoru.

Dežurni lekar u Službi Hitne pomoći, dr Bojan Subotić, rekao nam je da je kolega Vuković primljen sa "žestokim bolovima".

-Po protokolu, u tim slučajevima, dali smo hitnu terapiju i uradili EKG. Tačno je da je izrazio sumnju da će preživeti, nakon što je pročitao nalaz. Sve ukazuje da je to bio "težak srčani udar" - ispričao je dr Subotić.

SUDBINA

Iza dr Vukovića ostali su sin i kćerka. Oni su još ranije, neposredno nakon proteklog rata, ostali bez svoje prerano umrle majke, a njihov otac supruge. Takođe, uglednog lekara.

Iskusni lekar, uprkos teškom vlastitom bolu, čak je insistirao da "nema efekta, da ga džaba, odnosno bespotrebno šalju u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku, jer mu nema spasa". Čak je uspeo i da obavi neki "oproštajni telefonski razgovor".

Naravno, nisu odustajali i gubili nadu iz prnjavorskog Doma zdravlja pa su Vukovića transprtovali ambulantnim kolima, uz alarm banjalučkim kolegama da budu spremni za hitan prijem pacijenta.

-Ja odlazim!...-bile su poslednje reči koje je dr Aleksandar Vuković izustio u kolima Hitne pomoći u reonu Potočana, na putu za Banjaluku, gde ga je i stigla prerana smrt.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd