Skip to main content
Crna Gora

ŠTA SE TO DEŠAVA U CRNOJ GORI? Ponovo pomeren datum formiranja NOVE VLADE

Foto: Profimedia
Nova vlada biće formirana do 15. novembra.

Poslanik DF-a Slaven Radunović poručuje i da u pregovorima nema problema, sem preklapanja u pojednim resorima, što će, kako ističe, brzo rešiti. Da pregovori teku očekivanom dinamikom, poručuju i iz Demokrata i Ure, uz napomenu da javnost nema razloga da brine.

Formiranje Vlade je kompleksan posao, poručuju iz DF-a, uz napomenu da u tome nemaju iskustva, budući da oni Vladu sastavljaju prvi put. Građanima se, kažu mozda čini da se u pregovorima kasni, ali nije tako.

- Kao što ste čuli, mandatar je pominjao 8. novembar kao neki rok, računajte možda do 15. novembra da će se Vlada formirati. Nema nekih posebnih problema, ima nekih preklapanja ali to će da bude rešeno u demokratskoj proceduri, uz dogovor - kaže Radunović.

Demokrate su, poručuju, zadovoljne dinamikom pregovora. Očekuju da će svima, kao i njima prioritet biti da Crna Gora dobije prvu procrnogorsku i proevropsku Vladu.

- Moramo se usaglasiti oko još jedne stvari stvari, da se nikada brže nije išlo kada se formira neka vlada kao što se ide sada i kada su u pitanju pregovori. Mislim da se javnost nema razloga da bude zabrinuta po bilo kakvim pitanjima što se tiče formiranja nove Vlade ali ponavljam da će mandatar Skupštini uputiti spisak i kada su u pitanju kadrovska rešenja i sve ono sto javnost interesuje - ističe Vladimir Martinović iz Demokratske Crne Gore.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd