fbpx
Skip to main content
trudnica, porodilja

HITAN TRANSPORT: Trudnica iz Sarajeva helikopterom iz Srpske prevezena na lečenje u Zagreb

Foto: Profimedia/ilustracija
Prof. dr Vlado Krajinović i doc. dr Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu negu bolnice "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Trudnica u 21 sedmici trudnoće obolela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na Ecmo aparatu prevezena je juče iz sarajevske Opšte bolnice " Prim. dr Abdulah Nakaš" u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbedio plaćanje.

Prof. dr Vlado Krajinović i doc. dr Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu negu bolnice "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

- Ponosan sam na Opštu bolnicu Sarajevo, na rad svih zaposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim radnicima prim. dr Marini Juroš-Zovko, dr Stoji Erić, prim. d. Elmi Vukotić, dr Aneli Šubo, prim. dr Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboleloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin - rekao je prof. dr Ismet Gavrankapetanović, direktor Opšte bolnice.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd