fbpx
Skip to main content
Hrvatski sveštenik

SKANDAL NA HRT-u! Hrvatski sveštenik održao USTAŠKU MISU: "Krv bi dao štiteći svoje stado od komunističke nemani"

Foto: Printscreen
HRT je danas uživo prenosio misu iz mesta Prozorje kod Dugog Sela.

Sveštenik Dominik Gerbic je na njoj davao uputstva da se ne glasa za SDP, HDZ, Možemo! i, kako je rekao, "sve leve". Gerbic je na početku mise govorio o "blaženom, a svetom, Alojziju Stepincu, koji je dao svoju krv i položio svoj život štiteći svoje stado od komunističke nemani".

ŠOKANTNO! Pogledajte snimak kada je muškarac u Sarajevu postavio eksploziv u bašti kafića (VIDEO)

ŠOKANTNO! Pogledajte snimak kada je muškarac u Sarajevu postavio eksploziv u bašti kafića (VIDEO)

BiH TREĆI DAN ZAREDOM PRIJAVLJUJE ISTI BROJ PREMINULIH: U 72 sata od korone umrlo 117 ljudi

BiH TREĆI DAN ZAREDOM PRIJAVLJUJE ISTI BROJ PREMINULIH: U 72 sata od korone umrlo 117 ljudi

U Hrvatskoj u jednom danu preminulo 39 osoba od korone: Broj aktivnih slučajeva prešao 15.000

U Hrvatskoj u jednom danu preminulo 39 osoba od korone: Broj aktivnih slučajeva prešao 15.000

- Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primer. Jer ne radi se samo o ovoj krizi u kojoj živimo, tu je puno segmenata krize. Svesni ste toga: od tužilaštva, od toga da mladi odlaze, od ekonomije, od obezvređivanja ili odbacivanja i branitelja i Domovinskoga rata... - rekao je.

"Bradati sveštenici opasnih namera"

- Toliko je zločinaca još uvek među nama, a nisu procesuirani. I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namjera govoriti nama tko su naši sveci, tko su naše svetinje, tko su naši velikani. Pa vreme je, hrvatski narode, da se probudiš! Ti nisi ni nesposoban narod, nisi ni glup narod, ti si jedan veliki narod koji je toliko toga dao povijesti. Ti si jedan narod obećanja da ćeš braniti hršćanstvo, a sad je vreme da ustaneš i braniš to kršćanstvo. Ti si narod koji je obranio zapadne granice Bizantskoga carstva i od tada pa do danas, tvoja je snaga vidljiva. Ali u čemu se sastoji ta snaga? Upravo u obrani istinskih vrednosti. Zato je nužno napokon reći 'ne' nekim stvarima u društvu - ustvrdio je Gerbic u prenosu uživo na javnoj televiziji.

"Svako naše 'da' za HDZ, SDP, Možemo! i sve leve je 'ne' za Hrvatsku"

- Po uzoru na našega pastira trebaju biti ne samo svećenici nego i političari. Jer većina njih kažu da su katolici. A što se događa? Svako naše 'da' i za HDZ, i SDP, i Možemo! i svim levima je 'ne' za Hrvatsku! I tu se mora jednom podvući crta. Mi moramo izaći iz privida vere i ući u stvarnost onoga što se zove Isusom, dobrim pastirom. Oko nekoga se moramo okupiti. A tko bi to bio? Isusova moć traje i danas i ona je uprisutnjena u osobi kardinala Bozanića. Oko njega se trebamo okupiti i duhovno i molitveno - ustvrdio je.

"Crkveni sabor je veći i jači od državnog"

- Kad smo bili na Veliki četvrtak kod kardinala Bozanića, bilo je tu mnoštvo sveštenika, i na početku propovedi kardinal Bozanić kaže: 'Mi smo ovde okupljeni oko Isusa Hrista. Mi smo jedan sabor koji je veći i jači od državnoga.' I to je istina! Ne trebaju oni nama davati neka prava da mi slavimo bogoslužje, pa nam ta prava ukinu, pa nam prava ograniče ovim ili onim mjerama. Mi smo to pravo dobili po krštenju od dobroga pastira, a ne od njih. Kako je s tim tako je i sa svim drugim stvarima - rekao je.

- Lepo je biti svećenik, biti Hrvat, ljubiti Boga, bližnjeg svoga, tu živeti i tu umreti - rekao je za kraj.

HRT se ogradio

HRT je, kad je misa završila, emitovao obaveštenje po kome stavovi patera Dominika Gerbica delom vezani za politički govor u propovedi nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije pa dodao kako se ograđuje od toga.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd