fbpx
Skip to main content
hrvatska pravda

SKANDALOZAN GRAFIT OSVANUO U HRVATSKOJ: Srpska deca, došla vatat zeca, ubij decu...

Foto: Srbija Danas
Pozivi na mržnju ne prestaju

"Srpska deca, srpska deca, došla vatat zeca, ubij decu, ubij decu, spasi život zecu“, piše na zidu.

To je izazvalo reagovanje predsednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

DECA UMIRU OD RAKA, LJUDI SU STERILNI: Vedrana za muke na Balkanu krivi JEDNU OSOBU!

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, poslao je i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu. 

U pismu Margarin primećuje da se ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada. 

HRVATI SE PLAŠE DA IH NE BOMBARDUJEMO: Strahuju od naoružavanja SRPSKE VOJSKE

Hrvati
Foto: Profimedia

HRVATI OBJAŠNJAVAJU: Evo zašto Bosna mora da gori i zašto Bakir pali vatru, ODGOVOR JE ZALEDIO BOŠNJAKE

Margarin istovremeno primećuje da bi gradonačelnik sigurno video ovu "gnusnu glupost nepismenog autora" da je bar jednom prošetao kvartom. 

"Vreme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca. Delom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dela stanovnika Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovom rukovodstvu i vama, a i meni", napisao je Margarin u pismu Mandiću, preneli su hrvatski mediji. 

AMERIKANCI ZEZNULI HRVATE: Poklonili im pokvarene oklopnjake

Mandić je danas izjavio da je odmah po prijemu pisma "reagovao prema nadležnim službama" i gradskim komunalnim službama, te najavio da će se u svemu i zvanično oglasiti. 

Mandić je u odgovoru Mandarinu grafit nazvao neprimerenim i zahvalio mu što je podstakao uklanjanje grafita koji sadrži ustaško "U", s aluzijom na ubijanje srpske dece i, kako se navodi, "'vatanje Zeca".

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd