fbpx
Skip to main content
žurka

SKANDALOZAN SNIMAK KORONA ŽURKE: Dok se bolnice pune, mladi se zabavljaju u krcatim diskotekama (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Korona žurke se uveliko održavaju po celoj BiH

Dok se broj osoba u pojedinim bosanskim kantonima ograničava na 30-ak u Vitezu, bosanskom gradiću, mere i koronavirus kao da ne postoje. U Ekzotik klubu protekle večeri sudeći prema videosnimcima prisustvovao je veliki broj osoba, bez poštovanja mera kriznih štabova.

 

Dok brojne zemlje regije zbog povećanog broja obolelih uvode oštrije mere, a situacija u Bosni i Hercegovini ponovo se usložnjava, diskoteke u Srednjobosankom kantonu su krcate posetiocima uz muziku uživo.

Nepoštivanje mera fizičke distance i broja ljudi u zatvorenom prostoru, samo su neke od mera koje su prekršene u ovoj diskoteci sudeći prema videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama tokom protekle noći. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u nekoliko navrata organizovalo je racije tokom novogodišnjih praznika na planini Vlašić, ali i nakon praznika gde su kontrolisali broj prisutnih osoba u objektima na planini.

Međutim, dok se deo ugostiteljskih objekata i diskoteka na svoju štetu pridržava mera pandemije, drugi ipak ne mare za te mere i pune diskoteke.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd