fbpx
Skip to main content
Vladimir Pavićević

SPREMNO REŠENJE ZA CRNOGORSKU KRIZU: Rekonstrukcija vlade neophodna, jedan čovek GLAVNI KANDIDAT za premijera

Foto: Profimedia/Novo Jutro Printscreen
Rekonstrukcija jedino rešenje za krizu vlasti koju je izazvao šef vlade odlukom da, zbog izjave o Srebrenici, smeni ministra Leposavića, tvrdi Pavićević!

- Ozbiljna kriza crnogorske vlade koju je izazvao tamošnji premijer Zdravko Krivokapić željom da smeni ministra pravde Vladimira Leposavića samo zato što je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida, što nije sprovodljivo bez podrške DPS Mila Đukanovića, može da se reši rekonstrukcijom - kaže u razgovoru za medije Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije.

U tom slučaju, ulogu premijera od Krivokapića treba da preuzme potpredsednik vlade i lider URA Dritan Abazović.

MILOVO LUDILO NEMA GRANICA: Sramna poruka predsedništva DPS! Ponovo su im Srbi krivi za sve

MILOVO LUDILO NEMA GRANICA: Sramna poruka predsedništva DPS! Ponovo su im Srbi krivi za sve

NASTAVLJA SE POLITIČKO NEJEDINSTVO CRNE GORE: Bečić pozvao Leposavića da da ostavku

NASTAVLJA SE POLITIČKO NEJEDINSTVO CRNE GORE: Bečić pozvao Leposavića da da ostavku

KRIVOKAPIĆ IZAZVAO POLITIČKI "KOLAPS" U CRNOJ GORI: Nakon što je zatražio ostavku Leposavića, ponovo sastanči

KRIVOKAPIĆ IZAZVAO POLITIČKI "KOLAPS" U CRNOJ GORI: Nakon što je zatražio ostavku Leposavića, ponovo sastanči

A u tu vladu, prema mišljenju Pavićevića, trebalo bi da uđu predstavnici DF i stranaka nacionalnih zajednica.

- U Crnoj Gori imamo ozbiljnu krizu vlade koju je izazvao Zdravko Krivokapić. Sebe i ministre je prilikom izbora vlade proglasio nedodirljivim, a nakon četiri meseca svog ministra želi da smenjuje, uz podršku DPS Mila Đukanovića. Građani su ogorčeni.

U pismu koje je uputio narodu Krivokapić tvrdi da svojim potezima on zapravo spasava građane od opasnosti koje su građanima nevidljive..

Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

- Za četiri meseca, koliko radi ova vlada, gospodin Krivokapić je pokazao potpunu političku dezorijentisanost. Jednog dana kaže jedno, već sledećeg govori i radi sasvim suprotno. Narodu se sada obratio kao mesija, predviđajući da građani žele DPS u opoziciji, a ne na vlasti. Građani su očekivali reforme, a posledica Krivokapićevog delanja je i dalje jak Milov DPS.

Kako vidite izlaz iz te situacije?

- Odavno je jasno da je potrebna rekonstrukcija vlade i da je ta vlada od starta imala nekoliko konstrukcionih grešaka. Sada se često može čuti da građani ne žele više Krivokapića za predsednika vlade i da nam je potreban novi premijer. Krivokapić je ostao bez ikakvog autoriteta i bez bilo kakve političke snage.

Ko bi, prema vašem mišljenju, mogao da postane novi premijer?

- Mislim da Dritan treba da preuzme vladu. On je u ova četiri meseca pokazao odvažnost i da ima kakav-takav plan. U vladu treba da uđu i politički autoriteti iz DF, kao i predstavnici stranaka nacionalnih zajednica. I da se pokaže da Srbi, Crnogorci i Albanci mogu da sarađuju. I da se konačno normalizuju prilike, a Crna Gora uđe u period političke stabilnosti.

Dritan Abazović
Dritan Abazović
Foto: Profimedia
Da li je to moguće izvesti bez prevremenih izbora?

- Moguće je. Ali slušajte i vanredni izbori su bolja opcija od ovog tavorenja, koje imamo sada. Nema opasnosti od povratka DPS na vlast jer su oni ipak ušli u film gubitnika. U Nikšiću su, na primer, imali veoma dobar rezultat, ali će biti opozicija jer neće niko sa njima. Jedini koji u ovom momentu računa na podršku DPS je Krivokapić. I ukoliko glasovima DPS bude smenjen ministar Leposavić, to će biti neslavni kraj političke karijere Krivokapića.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd