fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

"SRPSKA I SRBIJA SU SLOBODA, A NE BiH!": Dodik zna ŠTA SRBI HOĆE, NEMA POVLAČENJA ni pred MOĆNOM AMERIKOM

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska dočekala ponosno 27. rođendan, uz činjenicu da postoji duže nego neki drugi državni oblici koji su bili na Balkanu.

– To govori o nekoliko važnih stvari, a prva je da je ovo narodna Republika. Da je narod nije htio, ona se ne bi održala – rekao je Dodik u emisiji novosadskog Centra za društvenu stabilnost.

PREMIJERKA SRBIJE ODLIKOVANA U BANJALUCI: Ani Brnabić ORDEN za izuzetne zasluge (VIDEO)

On je naveo da neke velesile imaju ogromnu moć, ali da je narod u Srpskoj pokazao svoj karakter, da hoće Republiku Srpsku i svoju slobodu, a neće tutorstvo.

Milorad Dodik
Tanjug/​Tanja Valić

– Sinonim za našu slobodu je Republika Srpska i Srbija, a nikakva BiH. BiH je za ovaj narod ovdje još u vrijeme Austrougarske i Otomanske imperije, a i dan danas sinonim za tamnicu, neuspeh, tutorstvo – naveo je Dodik.

Dodik je rekao da su Sjedinjene Države moćne i da imaju svoje ozbiljne interese, ali da bi jedini interes Srba ovde trebalo da bude da se sklone izvan glavnog udara američkih geostrateških interesa.

OVO JE DESPOT - PONOS REPUBLIKE SRPSKE! Pogledajte šta sve može novo oklopno vozilo (FOTO)

– Mi smo samo imali nesreću što smo se našli na udaru adminstracije Bila Klintona jer je on htio da pravi karijeru, pa je, sada znamo, Amerika stala na stranu muslimana i Hrvata u toku rata – rekao je Dodik.

RS zastava
RS zastava,
Foto: Profimedia/ilustracija

Navodeći da je od prvog dana označen kao "loš momak" koji pravi probleme, Dodik je rekao da on nikada nije pravio probleme Americi i da se ne meša u njihova geostrateška pitanja na Bliskom istoku ili bilo gde u svetu.

– Ali, ja imam pravo da govorim, nemam pravo da ćutim i da se povučem, pa taman ispred mene stajala moćna Amerika i njen ljudi – rekao je Dodik, podsetivši da se sukobljavao sa američkim diplomatama koji su hteli da nametnu zajedničku policiju.

Završen svečani defile sa 1.600 učesnika! Pogledajte kako ponosno MARŠIRAJU, orilo se BOŽE PRAVDE I PUKNI ZORO! (FOTO/VIDEO)

Dodik je u emisiji novosadskog Centra za društvenu stabilnost rekao da vjeruje i očekuje da će predsednik SAD Donald Tramp zbog unutrašnjih ekonomskih uspeha ponoviti mandat i da će uspeti da rasprsne "vašingtonsku močvaru".

Smatra da je ključno da se u Srbiji i kod svih Srba postigne opštedruštveni konsenzus o Kosovu i Metohiji i okupi pregovarački kapacitet oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PUKNI ZORO ZAGRMELA BANJALUKOM! Pogledajte i čujte kako se SRPSKA PESMA orila Trgom Krajine (VIDEO)

– Konsenzus mora da bude izgrađen, i da to bude konsenzus i crkve i vlasti i opozicije, pa čak i Srba iz okruženja – rekao je Dodik.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19