Skip to main content
Milorad Dodik

"To su ubice koje je obučila IS": Uhapšeni migranti osumnjičeni za ATENTAT na Dodika?

Foto: Profimedia
Predsednik Srpske najvažnija i najugroženija ličnost u BiH

Planirali atentat na Dodika? Tokom racije u Sarajevu sprovedene u nedelju, uhapšena su dva migranta iz Sirije i Alžira, a prilikom pretresa pronađena je i velika količina naoružanja.

- Tokom racije, koja je sprovedena u nedelju uveče na nekoliko lokacija, policija je pronašla pušku, četiri pištolja, prigušivač i municiju - izjavila je Suvada Kuldija, portparol bosansko-hercegovačke policije, dodavši da će dvojica muškaraca biti predata tužilaštvu u Sarajevu.

Kako navodi stručnjak za terorizam Dževad Galijašević, nema sumnje da su pomenuti islamisti u BiH stigli sa zadatkom da naprave haos i da su na meti imali najuticajnije političare iz RS.

- Predsednik Dodik mora da pojača obezbeđenje, jer je u ovom trenutku najvažnija ličnost u BiH, ali istovremeno i najugroženija, s obzirom na pretnje koje dobija. Poznato je da se ovakvi islamisti poput uhapšenih Alžirca i Sirijca, koriste u političkim atentatima - navodi Galijašević i dodaje: - Puno toga je počelo da se dešava uoči izbora zakazanih za 7. oktobar, od vežbi britanskih specijalaca, do pokušaja američkih vežbi na Kajiači, a tu su i takozvani migranti, odnosno ostaci poražene islamističke vojske koji su došli u BiH. Oni od Srajeva imaju punu podršku i koriste je u svrhu zastrašivanja glasača, ali kao što vidimo, kod uhapšenog tandema, i za ozbiljnije akcije, jer oni imaju punu logističku podršku u Federaciji. To su ubice koje je obučila IS i nisu slučajno došli u BiH, a poznato je da između entiteta nema granice, tako da se mogu infiltrirati u RS.

Dževad Galijašević
Dževad Galijašević
Foto: Media Centar

Na pitanje kako je došlo do hapšenja u Sarajevu Galijašević navodi:

- Srećom nisu svi pripadnici SIPA korumpirani, među njima ima časnih i poštenih ljudi, pa su u ovom slučaju reagovali profesionalno. Sada, videli smo u prošlosti da su se svi ovakvi slučajevi završavali oslobađajućom presudom.

Galijašević napominje i da se u poslednjem izveštaju Stejt departmenta može videti zabrinutost SAD zbog terorističke mreže u BiH.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd