Skip to main content
tinejdžeri

TUGA DO NEBA! Oproštajne reči razredne tinejdžera stradalih u Posušju kidaju dušu i srce (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/OsmrtniceLjubuški
"Razredna, nemojte da brinete. Sve će biti dobro"

Zorana Bešlić, razredna petoro od osmoro mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja na dočeku Nove godine, oprostila se od njih dirljivim statusom na fejsbuku.

VATRENA STIHIJA ODNOSI SVE PRED SOBOM! Jeziv snimak požara u tržnom centru u Strumici (VIDEO)

VATRENA STIHIJA ODNOSI SVE PRED SOBOM! Jeziv snimak požara u tržnom centru u Strumici (VIDEO)

"NISU PATILI, NISU IMALI BOLNU SRMT": Anesteziolog objašnjava da li se moglo pomoći tinejdžerima u vikendici smrti

"NISU PATILI, NISU IMALI BOLNU SRMT": Anesteziolog objašnjava da li se moglo pomoći tinejdžerima u vikendici smrti

SRBIMA U SARAJEVU TREĆI PUT PALE KUĆU! Napadali su vlasnika kuće zbog imena i prezimena

SRBIMA U SARAJEVU TREĆI PUT PALE KUĆU! Napadali su vlasnika kuće zbog imena i prezimena

Bešlić je bila razrednica Mireli Rozo, Žani Pavković, Mariji Pavković, Miji Soldo i Stipi Romiću.

Njen status prenosimo u celosti, a Bešlićeva je za hrvatske medije rekla kako se radilo o deci za koje ima reći samo reči hvale, kao i za porodice iz kojih dolaze.

"Razredna, kod nas pada sneg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi."

"Razredna, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti."

"Opravdaće moja mama to."

"Oprostite na smetnji razredna."

"Razredna, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro."

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U martu je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspela reći sve što sam nameravala. A misliš biće vremena. Jutros između novogodišnjih čestitki i lepih želja, kao mačevi počele su da stižu poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne!

Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Kako izreći reči utehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?

Osam mladih života otišlo je u nepovrat. 5 od njih sam bila razredna. Ko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći: "Doviđenja, dragi doviđenja."

Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Kako izreći reči utehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to šta se dogodilo?

8 mladih života otišlo je u nepovrat. Njima petoro sam bila razredna. Ko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći:"Doviđenja, dragi doviđenja."

"Sve će biti dobro"

Ko bi rekao kad su pisali pismeni u martu na temu: "Evo me moj svete, na raskršću i mom i tvom" da će se svi oni snovi iz školskih vežbanki, ideali, vizije budućnosti o završenim studijama, zasnivanju porodice, o sreći... raspuknuti kao balončići od sapunice. Bila su to divna deca. Cure kao vile, lepe i vesele, fino odgojene, osmeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, celi red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, ćutljiv momak iz poslednje klupe, duša od čoveka.

"Oprostite na smetnji razredna".

"Sve će biti dobro razredna".

O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala.

Sve će biti dobro. Volela bih da znam da hoće, ali krhko je moje znanje.

Porodici i prijateljima najiskrenije saučešće, a vama duše moje drage, pokoj večni i počivajte u miru Božjem, anđeli! Vaša razredna - napisala je Zorana Bešlić.

Danas će u Posušju biti sahranjeni Mirela Rezo i Stjepan Jukić, dok će Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biti sahranjeni u ponedeljak u mestu Rakitnu pored Posušja.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd