fbpx
Skip to main content
astrazeneka

SMETA VAKCINA IZ SRBIJE, ALI NE ISTA IZ SLOVENIJE: Bode oči neviđena dvoličnost bošnjačkih političara

Foto: Reuters
Cilj Sarajeva i Bošnjaka je diskreditacija svega što dolazi od istočnog komšije, pa makar to spasavalo živote u Federaciji

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati 4.800 doza vakcine firme Astrazeneka i to iste one koju je donirala i Srbija pre par dana. Ali za razliku od donacije Srbije koja je u Sarajevu i Federaciji BiH dočekana na nož i proglašena donacijom "jeftnih" i "nekvalitetnih" vakcina, za pomoć iz Slovenije ni jedan bošnjački političar nije rekao isto, ili bolje rečeno nisu se ni oglasili.

ČAK 100 KILOGRAMA KOKAINA U BANANAMA: Droga "slučajno" završila u kontejneru u firmi hrvatske političarke

ČAK 100 KILOGRAMA KOKAINA U BANANAMA: Droga "slučajno" završila u kontejneru u firmi hrvatske političarke

SA KOSMETA KRENULI U TURSKU: Policija zaplenila više od pola tone droge

SA KOSMETA KRENULI U TURSKU: Policija zaplenila više od pola tone droge

INCIDENT U NIKŠIĆU: Milovi jurišnici napali građane koji su izašli na ulice da pokažu da je DPS prošlost 

INCIDENT U NIKŠIĆU: Milovi jurišnici napali građane koji su izašli na ulice da pokažu da je DPS prošlost 

Od Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova BiH, predsednika "Naroda i pravde" Elmedina Konakovića, ili gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, koji su bili dežurni kritičari isporuka cepiva iz Srbije sada nema uvredljivih komentara ka Sloveniji zbog donacije istih vakcina protiv virusa korona.

Sve to, kako kažu sagovornici "Novosti", dokaz je licemerja bošnjačke politike iz Sarajeva, a kojoj definitvno smeta sve što dolazi iz Srbije, pa bilo to i pomoć koja spasava živote građana FBiH.

Radovan Kovačević, portparol SNSD i savetnik srpskog člana PBiH, kaže da je Srbija u toku pandemije virusa korona pokazala najbolje humano lice srpskog naroda koji u nevolji pomaže komšijama.

- Bošnjaci su potezima pokazali i svoje pravo lice, gde su "pokljonjenom konju gledali u zube" - kaže Kovačević.

Nepotrebna politizacija

Jelena Trivić ističe da politizacija vakcina uopšte nije potrebna, jer je svaki ljudski život bitan.

- Postavljati pitanje zašto neko donira vakcine, kakve su one, zašto je tako mala količina i slično je van svake pameti. Nije bitan broj vakcina, jer svaku tu vakcinu primi čovek. Ako će se time spasiti makar samo jedan ljudski život, treba biti zahvalan - kategorična je Trivićeva.

On ističe da je RS zahvalna Srbiji što je donirala vakcine protiv kovida 19 Federaciji BiH i da će biti spaseni životi i dodao da RS podržava i pomoć iz Slovenije.

Nenad Stevandić, predsedavajući Srpskog kluba u PBiH, kaže da je cilj Sarajeva i bošnjačkih političara diskreditacija svega što dolazi iz Srbije, pa makar to spasavalo živote u Federaciji.

- Srbofobija ne prestaje u Sarajevu. Da to Sarajevo radi u korist građana, nabavili bi već vakcine za sve građane FBiH, a ne bi pljuvali po komšijama. Videćemo kakav će biti odnos Sarajeva prema Srbiji kada se tamo počnu proizvoditi vakcine protiv virusa korona - kaže Stevandić.

Jelena Trivić, potpredsednica PDP i poslanica u NSRS, pita gde su sada kritičari iz Federacije BiH. I dodaje da je sada svima jasno da nikada nije ni bio problem u vakcinama, već u činjenici da pomoć stiže iz Srbije.

- Na oba ova primera donacija pokazala se ona stara: "Nije bitno šta se donira već ko donira", jer su različiti stavovi bili u Federaciji BiH po pitanju donacije koja dolazi iz Srbije i one koja dolazi iz Slovenije. Isto tako, možete posmatrati i iz drugog ugla ove koji su kritikovali, a koji sada ćute, da nije bitno šta su rekli, već ko je rekao - ističe Trivićeva.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd