Utorak 19. mar 2024.
Milimir Vujasinović

VUJADINOVIĆ: Izjave Zdravka Krivokapića - vrhunski cinizam ili politička šizofrenija?

Foto: Youtube/Printscreen/TV Subotica
Reagovanje predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milimira Vujadinovića povodom obraćanja premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića

Opet je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić skočio sam sebi u usta. Međutum, takvo nešto više nikoga i ne čudi.
Pozivati Srbiju na saradnju, a raditi sve protiv Srbije i srpskog naroda je ili vrhunski cinizam ili potpuna politička šizofrenija.

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

"NEMA PROMENE GRANICA U BiH" Nemci izričiti po pitanju Bosne, pozivaju se na Dejtonski sporazum

"NEMA PROMENE GRANICA U BiH" Nemci izričiti po pitanju Bosne, pozivaju se na Dejtonski sporazum

TREBA LI DA STRAHUJEMO? Meduze iz najveće kineske reke uočene u SAVI, u pitanju je invazivna vrsta!

TREBA LI DA STRAHUJEMO? Meduze iz najveće kineske reke uočene u SAVI, u pitanju je invazivna vrsta!

Zato, pitamo Zdravka Krivokapića, da li je progon srpskog ambasadora iz Podgorice poziv na saradnju?
Da li je negiranje teritorijalnog integriteta Srbije i priznanje srpske južne pokrajine za nezavisnu državu, poziv na saradnju?

Da li je možda poziv na saradnju, pomoć u vakcinama, koje je donirala Srbija, nelegalnoj oružanoj formaciji na KiM, koja sebe naziva vojskom Kosova i koja je formirana suprotno rezoluciji 1244?

Da li je stigmatizacija celokupnog srpskog naroda i Srbije u Skupštini Crne Gore i gaženje svih srpskih žrtava, takođe poziv na saradnju?

Što se tiče dokazivanja toga da je Crna Gora matica srpskog naroda, bilo bi dobro da gospodin Krivokapić to i suštinski dokaže, pa nam da podatak koliko Srba danas radi u državnim organima Crne Gore i da li je taj broj i približno srazmeran broju stanovnika Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi?

Znamo mi odgovore na ova pitanja iako nam ih Zdravko Krivokapić ne pruži, kao i što znamo da je namera njegovog delovanja naneti štetu Srbiji, gde god je to moguće.

Ako bi pak Zdravko Krivokapić dao odgovor na sva pitanja, postalo bi i formalno jasno, zašto srpski narod a i jedan deo drugih stanovnika Crne Gore, srpskog predsednika Aleksandra Vučića i Srbiju, doživljava kao zaštitnike njihovih interesa.

Šta god želeo Zdravko Krivokapić, Srbija i srpski predsednik će uvek biti uz srpski narod u Crnoj Gori ali i uz sve dobronamerne građane Crne Gore, poštujući i ustav i zakone Crne Gore i poštujući u odnosu prema Crnoj Gori sve ono što je Zdravo Krivokapić pogazio u odnosu prema Srbiji.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd