fbpx
Skip to main content
Trenutak udara rakete na aerodromu u Adenu

ZASTRAŠUJUĆI TRENUTAK SNIMLJEN KAMEROM: Rakete pogađaju aerodrom u Jemenu, oglasili se Huti (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@WOTB07
Jeziv prizor u Adenu

Grupa "Ansarallah" (Huti) komentarisala je gađanje aerodroma u Adenu danas, što je rezultiralo ubijanjem 10 i ranjavanjem više od 20 prisutnih u blizini mesta eksplozija. "Ansarallah" je porekao da je imao veze sa napadom na aerodrom, u vreme dolaska jemenske vlade u Aden.

U PRVIM BORBENIM REDOVIMA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Retki snimci Kasema Sulejmanija sa iračkog ratišta (VIDEO)

U PRVIM BORBENIM REDOVIMA PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Retki snimci Kasema Sulejmanija sa iračkog ratišta (VIDEO)

LAVROV NAJAVIO VELIKU POMOĆ LIBIJI: Naglasio na čemu će Rusija insistirati

LAVROV NAJAVIO VELIKU POMOĆ LIBIJI: Naglasio na čemu će Rusija insistirati

KAO DA LIBAN NE POSTOJI: Izrael nastavlja da koristi vazdušni prostor komšija, Rusija i Iran dali ideju kako da se to spreči

KAO DA LIBAN NE POSTOJI: Izrael nastavlja da koristi vazdušni prostor komšija, Rusija i Iran dali ideju kako da se to spreči

Ministar informacija u vladi "Huta" Džaif Alah al-Šami rekao je da su "zbunjujuće izjave vlade plaćenika Rijada o eksplozijama na aerodromu u Adenu pod velikim znakom pitanja".

Al-Šami je, putem svog zvaničnog naloga na Tviteru, dodao da je u pitanju "pokušaj prikrivanja njihovih zločina nad civilima i izmirivanje međusobnih računa plaćeničkih strana".

Ranije tokom dana, tri eksplozije potresle su terminal na međunarodnom aerodromu Aden, što se poklopilo sa dolaskom aviona koji je prevozio članove vlade na pistu aerodroma, ubivši 10 i ranivši više od 20 prisutnih u blizini mesta eksplozija, dok su premijer i ministri prebačeni u predsedničku palatu Mašik. 

Saudijski ambasador u Jemenu Muhmmad al-Džaber rekao je na Tviteru da je "ciljanje vlade Jemena po dolasku na aerodrom u Aden kukavički teroristički akt usmeren prema celom jemenskom narodu, njegovoj bezbednosti, stabilnosti i svakodnevnom životu i potvrđuje obim razočaranja i zbunjenosti koje su delioci smrti i razaranja postigli kao rezultat uspešne primene sporazuma".

- Sporazum će ići napred, a mir, bezbednost i stabilnost postići će se odlučnošću Jemena i hrabre vlade, a koalicija koju predvodi Kraljevina nastavlja da stoji uz bratski jemenski narod i njegovu legitimnu vladu - rekao je saudijski ambasador.

Mujin Abdul Malik, premijer Jemena, rekao je da će njegova vlada obavljati svoj posao uprkos izazovima i da neće odustati, ističući da je "teroristički akt kojim je ciljan aerodrom u Adenu deo rata protiv države".

- Nastavićemo sa svojim radom dok se puč Huta ne okonča i država ne obnovi - dodao je on, dok je jemenski ministar informisanja Muamar Al-Eriani optužio grupu "Ansarallah" (Huti) da je izvršila napad na aerodrom u Adenu u vezi sa dolaskom aviona koji je prevozio članove nove jemenske vlade, među kojima ima mrtvih i ranjenih.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

SD sirija

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd