fbpx
Skip to main content
Nikolić sa ambasadorem Turske

NIKOLIĆ SA AMBASADOROM TURSKE: Uprkos povremenim nesuglasicama, negujemo dobre odnose!

Foto: Tanjug/ Rade Prelić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Turske, Mehmetom Kemalom Bozajem, rekao da Srbija i Turska imaju dobre, prijateljske i čvrste odnose, uprkos povremenim nesuglasicama i drugačijim viđenjima pojedinih dešavanja.

Nikolić je naveo da su naše dve zemlje u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima naša saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srbija je potpuno otvorena za investicije turskih kompanija i tu se ništa neće promeniti ni ubuduće, rekao je predsednik Nikolić.

Ambasador Bozaj je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen, i sada je reč o 91 turskoj firmi koja radi u našoj zemlji. 

On je istakao zadovoljstvo zbog toga što je ostvarena jako uspešna komunikacija i dobra saradnja između državnih organa Srbije i Turske. Ambasador Bozaj je zamolio da novo porodilište u Novom Pazaru, koje je zajednička investicija Fondacije "Dragica Nikolić" i TIKA-e, otvore supruge dvojice predsednika. 

Novi Pazar
Foto: Profimedia

Ambasador Turske je zahvalio predsedniku Nikoliću na saradnji i pomoći, istakavši da je političko iskustvo predsednika Srbije izuzetno važno za dobrobit celog regiona, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Umerena kiša
8 Beograd