Skip to main content
Aleksis Cipras

CIPRAS ODBACIO NAGAĐANJA: Nema vanrednih, izbori u Grčkoj za tri godine!

Foto: Profimedia
Cipras je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvovao na konferenciji UNESKO-a o zaštiti kulturnog nasleđa u oružanim sukobima.

 Premijer Grčke Aleksis Cipras odbacio je glasine o mogućim vanrednim izborima, dodajući da će oni biti održani za tri godine, kao što je i planirano, prenosi agencija ANA.

On je, po završetku skupa UNESKO-a u Abu Dabiju, na pitanje novinara o mogućnosti prevremenih izbora, komentarisao neke zemlje gde građani uskoro izlaze na birališta.

U GRČKOJ OPŠTI HAOS NAPRAVILI PENZIONERI: Pokušali da se probiju do Ciprasa, reagovala policija (FOTO)

- Jedina zemlja koja će za tri godine imati izbore je Grčka - rekao je Cipras.

Cipras je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvovao na konferenciji UNESKO-a o zaštiti kulturnog nasleđa u oružanim sukobima.

OBAMA OHRABRIO CIPRASA: Čestitao grčkom narodu napredak u reformama (FOTO)

bela kula u tesalonikiju
Foto: Profimedia

Nedavno objavljena anketa u Grčkoj pokazala je da je aktuelni premijer Aleksis Cipras među najnepopularnijim stranačkim liderima u toj državi.

U istraživanju agencije "Pablik išju", nekada obožavani Cipras se plasirao na šesto mesto liste najpopularnijih lidera parlamentarnih stranaka, od ukupno osam na listi. 

Cipras je dobio svega 24 odsto pozitivnih mišljenja, daleko iza prvoplasiranog konzervativnog opozicionog lidera Kirjakosa Micotakisa o kome pozitivan stav ima 45 odsto anketiranih.

CIPRAS: Cela zemlja žali zbog incidenta na ostrvu Lezbos (FOTO)

Pored toga, 87 odsto anketiranih protivi smanjivanjima primanja i ekonomskim reformama koje traže kreditori od Grčke u skladu s uslovima poslednjeg paketa pomoći, koji je Cipras potpisao prošle godine, preneo je AP.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd