fbpx
Skip to main content
Đaci

CRTAČ STRIPOVA OTKRIO PAKAO ĐAČKOG ŽIVOTA U INTERNATU: Direktor perverznjak je najviše voleo seanse maženja i prebijanja dečaka!

Foto: Profimedia
Dečak je sada odrastao čovek, a horor koji je preživeo pretočio je u strip

Glen Hed nije čekao 50 godina samo da povuče udarce. Uostalom, preživeo je dečju budnu noćnu moru od perverznjaka - a da ne pominjemo samouništavajuću seriju zloupotrebe seksa koja je nastala u njegovoj odrasloj dobi. Nije izašao čitav iz ove borbe.

POSTANI DEO MERIDIAN TIMA – PLATA PREKO 60.000 DINARA!

POSTANI DEO MERIDIAN TIMA – PLATA PREKO 60.000 DINARA!

LUKAŠENKOVA PORODICA NA UDARU ZAPADA: Amerika i EU najstrože kažnjavaju Belorusiju!

LUKAŠENKOVA PORODICA NA UDARU ZAPADA: Amerika i EU najstrože kažnjavaju Belorusiju!

BOLIVIJA U NOVOM RATU! DOŠLO VREME ZA NAPLATU DUGOVA IZ PROŠLOSTI: Rušio je Moralesa, sada strahuje, manji je od miša!

BOLIVIJA U NOVOM RATU! DOŠLO VREME ZA NAPLATU DUGOVA IZ PROŠLOSTI: Rušio je Moralesa, sada strahuje, manji je od miša!

Veteran stripa prvi put govori o svom trijumfu nad traumom u novom grafičkom memoaru "Chartwell Manor".

Ne dozvolite da vas baci ta hirovita umetnost korica: Hedova nepokolebljiva knjiga prepričava njegove dve godine u sada već ugašenom internatu Mendhem u Njujorku, koji je vodio direktor Ser Terens Majkl Linč - serijski seksualni nasilnik koji je koristio dečake za "seanse maženja nakon milovanja i prebijanja njihovih golih tela."

Hedova "blaga, prigradska" narav srušena je u 13. godini života kada je u sedmom razredu dobio niže ocene. U kišnu nedelju u jesen 1971. godine, roditelji su ga poslali da ide u fensi, britansku pripremnu školu, "Chartwell Manor", koja je bila nazvana utočištem "lečenja i reformi" za problematičnu decu. Počeo je da crta sa 14 godina da bi se izborio sa "ulaskom u horor strip stvarnog sveta - izopačenim, kriminalnim i korumpiranim za sve one koji su mu prisustvovali".

Sada, pet decenija kasnije, Hedovi hvaljeni memoari mogli bi da pomognu da se donesu pravedne mere za njegove kolege žrtve - barem one koji su uspeli da nastave da žive sa svojim emocionalnim ožiljcima.

- Uvek se osećam da sa autobiografijom ili memoarima gubite vreme ukoliko ne rizikujete nešto. Uložio sam svu svoju snagu u to - rekao je Hed za NYP podelivši svoje najmračnije tajne.

Izbledele fotografije iz njegove ere "Chartwell Manora" prikazuju ozbiljno dete u skladnoj školskoj uniformi, kovrdžave plave kose nameštene u stranu i opsednutih plavih očiju koje prikrivaju tajne "koje će vam ostati za čitav život".

Hed ne traži da ga čitaoci vole dok se bori da pobedi odrasle demone rođene iz njegovih loših školskih dana - umesto toga kocka se sa istinom, piše New York Post.

- Moj pristup u krajnjoj liniji: Morate znati šta znam i ja - rekao je Hed, sada 63-godišnjak sa krpom neposlušnih sedih uvojaka, u svom domu u Bruklinu.

- Morate znati kako se osećam. Kakav je doživljaj seksualnog zlostavljanja i kakav je osećaj seksualnog ponašanja koje je iz toga proizašlo. To je dogovor koji se postigne kad neko uzme knjigu u ruke.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd