fbpx
Skip to main content
Kineze prave novi Titanik

KINEZI NADMAŠILI AMERIKANCE Da ti pamet stane od NOVE SVETSKE ATRAKCIJE vredne 150 miliona! "Trajaće bar 200 godina..."

Foto: Youtube printscreen/Canal Edu8K/Filledagreat
U izgradnju replike najbaksuznijeg broda dugačkog 260 metara uloženo je više od 150 miliona dolara

Potonuće broda "Titanik" već više od jednog veka intrigira milione ljudi širom sveta, zbog čega kompanije u ovoj nesreći vide izvor zarade, baš poput jednog turističkog parka u Kini. Naime, oni su rešili da naprave kopiju broda, te i da istu ponude posetiocima sa dubokim džepom.

Kako je rekao investitor Su Šaojun, njega je na ovaj poslovni poduhvat sagrađen u kineskoj pokrajii Sečuan, inspirisao film "Titanik", koji je ujedno i jedan od najpopularnijih filmova u Kini. U izgradnju replike najbaksuznijeg broda dugačkog 260 metara uloženo je više od 150 miliona dolara, a čitav proces je trajao čak šest godina.

Unutar broda, sve je urađeno sa luksuzom i stilom do najmanjeg detalja, počevši od kvaki na kabinama skupih kabina. 

Međutim, ovde nije kraj poduhvata sagrađenog u zabavnom parku udaljenom na hiljade kilometara od mora, već je zbog autentičnosti podignuta i luka Sautempton, ista onakva kakva je bila u filmu "Titanik".

Kako je rekao Šajon, nada se da će njegov brod trajati još makar dva veka, te i da će uspeti da privuče makar pet miliona posetilaca godišnje.

- Nadam se da će brod biti tu i za 100 ili 200 godina. Ovo je pravi muzej Titanika - dodajući kako brod ima parni motor, baš kao Titanik. 

 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd