fbpx
Skip to main content
Suecki kanal

KONAČNO SE POMERIO NASUKANI BROD U SUECU: Nisu samo "jaki vetrovi" krivi zbog ogromnog pomorskog kolapsa (VIDEO)

Foto: Reuters
Radosna vest stiže iz Egipta

Nasukani brod u Sueckom kanalu pomerio se prvi put posle nekoliko dana, ali bi mogao biti zarobljen na obali do sledeće nedelje, a sve zbog  ljudske greške.

NAJKRVAVIJI DAN U MJANMARU OD POČETKA SUKOBA: Ubijen dečak i još 90 ljudi, vojska demonstrirala silu na paradi (VIDEO)

NAJKRVAVIJI DAN U MJANMARU OD POČETKA SUKOBA: Ubijen dečak i još 90 ljudi, vojska demonstrirala silu na paradi (VIDEO)

POSADA NASUKANOG BRODA TVRDI DA ZNA KO JE KRIVAC: Objavljen je i snimak na kome se sve jasno vidi (VIDEO)

POSADA NASUKANOG BRODA TVRDI DA ZNA KO JE KRIVAC: Objavljen je i snimak na kome se sve jasno vidi (VIDEO)

KINA UZVRAĆA UDARAC: SAD i Kanada na udaru Pekinga, Vašington neće proći nekažnjeno

KINA UZVRAĆA UDARAC: SAD i Kanada na udaru Pekinga, Vašington neće proći nekažnjeno

Brod pod panamskom zastavom "Ever Given" nasukao se na obale Kanala pre pet dana i zaustavio globalni trgovinski put - a "ljudska greška" je možda izazvala celu situaciju.

Šef uprave Sueckog kanala Osama Rabei rekao je danas da ljudi rade danonoćno na oslobađanju broda - ali ne može da kaže kada će kanal biti pušten u rad. Međutim, napori da se on pomeri omogućili su da se njegova krma i kormilo danas pomere po prvi put.

- Krma broda počela je da se kreće prema Suecu, i to je pozitivan znak do 23 sata uveče, ali je plima znatno pala i zaustavili smo se - rekao je Rabei. Prvobitna istraga pokazala je da se brod-kontejner dug 400 metara nasukao zbog jakog vetra i isključio je mehanički ili kvar motora.

Ali Rabei je danas rekao da su vetrovi jedan od faktora - ali ne i glavni uzrok incidenta. Nije isključio da su ljudske ili tehničke greške mogle prouzrokovati neprilike kod teretnog broda.

- Jaki vetrovi i vremenski faktori nisu bili glavni razlozi za nasukavanje broda, možda je bilo tehničkih ili ljudskih grešaka - rekao je Rabei na konferenciji za novinare u Suecu.

Suecki kanal
Suecki kanal
Foto: Reuters

- Svi ovi faktori postaće očigledni u istrazi - dodao je on.

Glavni nadzornik Kanala takođe je rekao da se nada da neće morati da pribegava olakšanju tereta broda kako bi ga sklonili sa vitalnog plovnog puta. Upitan kada bi brod mogao ponovo da plovi, on je sugerisao da je to moguće "danas ili sutra, u zavisnosti od reakcije broda na plimu i oseku".

Trenutno je 321 brod zaglavljen u pomorskom zastoju u blizini Port Saida na Sredozemnom moru, Port Sueca na Crvenom moru i u kanalskom sistemu na egipatskomVelikom gorkom jezeru.

Egipatski premijer Mustafa Madbouli nazvao je problem sa brodom "veoma vanrednim incidentom" u svojim prvim javnim komentarima o blokadi.

U međuvremenu, Bela kuća je rekla da je ponudila pomoć Egiptu u ponovnom otvaranju kanala.

Blokada Sueckog kanala
Blokada Sueckog kanala
Foto: Profimedia

- Imamo opremu i kapacitete koje većina zemalja nema da vidimo šta možemo da učinimo i kako možemo pomoći - rekao je predsednik Džo Bajden u petak.

Produženo zatvaranje ključnog plovnog puta izazvalo bi kašnjenja u globalnom lancu trgovine - pošto je oko 19.000 brodova prošle godine prošlo kroz kanal, prema zvaničnim podacima.

Kroz kanal prolazi oko 10 odsto svetske trgovine, a mnogi strahuju da bi zatvaranje moglo uticati na isporuke nafte i gasa u Evropu sa Bliskog istoka. U međuvremenu, tehnologija pomorskog praćenja simulirala je trenutak kada se teretni brod zabio u kanal i zaustavio globalnu trgovinsku rutu.

Blokada Sueckog kanala
Blokada Sueckog kanala
Foto: Profimedia

Vlasnik broda, Japanac Jukito Higaki, predsednik kompanije Šoei Kisen, rekao je na konferenciji za novinare da je raspoređeno 10 tegljača i bagera do obala i dna kanala.

Video sa "Vessel Findera" koji je simulirao incident pomoću brodskog lokatora prikazuje trenutak kada je brod skrenuo u kanal - pre nego što je iznenada krenuo udesno i udario u obalu. Nasukao se na oko 6 km severno od južnog ulaza, u blizini grada Sueca.

"Ever Given" je zapeo u utorak kada je izgubio kontrolu u peščanoj oluji koja je duvala brzinom 50 km na sat i završio zaglavljen dijagonalno na vitalnom egipatskom plovnom putu. Sada je iza njega zaglavljeno robe u vrednosti od 7 milijardi funti.

Vozači vojnih bagera sada danonoćno rade kandžama na obali na kojoj je brod nasukan. Treba da iskopaju rupu od 18 metara ispod nasukanog pramca i krme plovila dužine 400 metara. Do sinoć je premešteno 17.000 kubnih metara peska i rečeno je da je 87 odsto posla završeno.

Blokada je izazvala strah od nestašice goriva i mnogih drugih dobara - kao i kovid vakcina.  Špediterske kompanije, očajnički su juče počele da preusmeravaju neka plovila na skupoj 14-dnevnoj zaobilaznoj putanji od 8.000 km oko Rta Dobre nade u Južnoj Africi, piše The Sun.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd