fbpx
Skip to main content
Korona virus

LEKARI U ZAMENU ZA VAKCINE: Filipini nude medicinare Nemačkoj i Velikoj Britaniji u zamenu za cepivo protiv korone

Foto: Profimedia
Ministarstvo zdravlja Velike Britanije saopštilo je da nije zainteresovano za takav dogovor

Filipini će dozvoliti da se hiljade zdravstvenih radnika iz te zemlje zaposli u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, ukoliko te dve države pristanu da doniraju Filipinima vakcine protiv korona virusa, izjavila je danas direktorka kancelarije za međunarodne poslove u Ministarstvu rada Alis Visperas.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije saopštilo je da nije zainteresovano za takav dogovor i da je prioritet korišćenje vakcina u zemlji, ali je poručilo da će u budućnosti deliti višak vakcina na međunarodnom nivou, prenosi Rojters.

Filipini, jedna od azijskih zemalja koje imaju najveći broj slučajeva korona virusa, ublažili su mere zabrane o zapošljavanju zdravstvenih radnika u inostranstvu, ali i dalje ograničavanju broj zdravstvenih stručnjaka koji mogu da napuste zemlju na 5.000 godišnje.

Visperas kaže da su Filipini spremni da uklone ograničenja u zamenu za vakcine iz Velike Britanije i Nemačke, koje bi se koristile za vakcinisanje radnika koji idu u inostranstvo i stotina hiljada Filipinaca koji ulaze u tu zemlju.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd