fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

Moskva odgovorila Trampu: Saradnja je moguća samo ako predsednik SAD zna šta želi

Foto: Reuters
Potrebni su konkretni predlozi

Rusija je spremna da sarađuje sa SAD. Međutim, američki predsednik Donald Tramp mora da precizira o kakvoj konkretnoj saradnji je reč, koja je, prema njegovim rečima, presudna za ukidanje antiruskih sankcija, izjavio je član komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Oleg Morozov.

- U politici nije uobičajeno razmišljati u kategorijama "verujem – ne verujem", već reagovati. Ako američki predsednik iskaže jasno mišljenje šta on smatra pod saradnjom oko Ukrajine i Sirije, uzećemo tu mogućnost u obzir - rekao je.

Moskva
Moskva
Foto: Profimedia

Morozov je naglasio i da ovde nije reč o sankcijama koje, uzgred budi rečeno, Rusija smatra nezakonitim — reč je o zajedničkim koracima, kako bi se rešili konflikti na određenim tačkama sveta gde se presecaju i ruski i američki interesi.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je spreman da ukine sankcije Rusiji, ako vlasti te zemlje počnu da sarađuju sa Vašingtonom.

Tramp je precizirao da bi Rusija u tom slučaju trebalo da preduzme odgovarajuće korake po pitanju Ukrajine i Sirije, iako nije precizirao koje.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd