fbpx
Skip to main content
Rusija

NOVI JEZIVI SNIMCI NAPADA NA STUDENTE U RUSIJI: Monstrum uhvaćen pre nego što je stigao na univerzitet (VIDEO)

Foto: Telegram/Printscreen
Naime, pojavili su se snimci na kojima se vidi Bekmansurov kako puca na prolaznike

Timur Bekmansurov, koji je juče na univerzitetu u Permu u Rusiji ubio šestoro ljudi, a ranio najmanje 20, svoj napad otpočeo je mnogo pre nego što je stigao do zgrade univerziteta.

SVADBA IZ PAKLA! Gosti jedva spasili živu glavu - zapalila se dekoracija (VIDEO)

SVADBA IZ PAKLA! Gosti jedva spasili živu glavu - zapalila se dekoracija (VIDEO)

MUŠKARCIMA PADAJU VILICE: Nastavnica držala čas u MINIĆU I ŠTIKLAMA - učenici se otimali oko mesta u PRVOJ KLUPI! (FOTO/VIDEO)

MUŠKARCIMA PADAJU VILICE: Nastavnica držala čas u MINIĆU I ŠTIKLAMA - učenici se otimali oko mesta u PRVOJ KLUPI! (FOTO/VIDEO)

LUCIFER UDARIO NA RUSKU PRAVOSLAVNU CRKVU: Veliki sukob će se okončati na sudu

LUCIFER UDARIO NA RUSKU PRAVOSLAVNU CRKVU: Veliki sukob će se okončati na sudu

Naime, pojavili su se snimci na kojima se vidi Bekmansurov kako puca na prolaznike i vozače koje je zatekao na putu ka univerzitetu.

Bekmansurova su snimile sigurnosne kamere jednog vozila kako izleće na kolovoz, poteže oružje i kreće da puca u nedužnog vozača koji se slučajno zadesio u ulici.

Nakon toga je otrčao u pravcu univerziteta, gde je potom počeo da ubija sve koji su mu se našli na putu, prenosi "Telegraf".

U stravičnom napadu stradalo je šest osoba, među kojima je pet žena. U kritičnom stanju nalazi se još sedam osoba i oni su hitno avionom danas prebačeni za Moskvu gde se lekari bore za njihove živote.

Video koji je uznemirujuće prirode možete pogledati OVDE.

Za to vreme policija na univerzitetu sprovodi istragu. Studenti su, kada su začuli pucnje, krenuli da iskaču kroz prozore i da beže, dok su pojedini profesori, ali i policajci koji su stigli na lice mesta bezbedno evakuisali. S druge strane, policija ispituje i jednog profesora, koji je odbio da raspusti predavanje jer nije verovao da se na kampusu nalazi naoružan čovek.

Taj profesor je, kako pišu ruski mediji, odbacio upozorenje koje je stiglo na grupe i upozorenje studenata u učionici, te je poručio da "treba da se manu tračeva i dezinformacija i da se posvete predavanju". Iako su se u pozadini čuli pucnji i sirene, odbijao je da raspusti studente.

Srećom, Bekmansurov nije stigao do ove učionice, a profesor je dozvolio da studenti otvore vrata tek kad je sve bilo gotovo. Mediji prenose da je "profesorov čvrst stav" pomogao da među studentima ne bude panike, ali će se profesor ipak naći pod istragom Ministarstva nauke i obrazovanja.

Mediji javljaju da je u pucnjavi ubijena i čuvena doktorka Margarita Engaus (66), koja je došla u posetu univerzitetu. Među žrtvama je Ana Aigeldina (26), diplomac Hemijskog fakulteta, dok ostale žrtve imaju manje od 20 godina.

Među njima je i studentkinja Ksenija.

- Bila je divna, uvek spremna da pomogne, nikad nikom ni loše nije pomislila - priča Anastasija Holkina, drugarica ubijene Ksenije.

Policija i dalje pokušava da utvrdi motiv napada. Izvršten je pretres stana u kojem je Berkmansurov živeo, a ostaje da se utvrdi kako je uspeo da dobije dozvolu za držanje oružja.

Bekmansurov, kojeg su ranili policajci koji su po pozivu došli na mesto događaja nalazi se u teškom stanju i više puta je operisan.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd